Bemutatkozás


Történelem

Mi vagyunk „Az Erő Útjai” szerepjátékfórum. 2005 szeptember 1-én indult el lapunk, A Sithek Bosszújának évében, de gyökereink kicsit messzebbre nyúlnak vissza. Egy amerikai fórum RPG, mely a Mandalori Háborúk idején játszódott inspirálta az első fórumunk, az SWGCW (Star Wars Galacitc Civil Wars avagy Galatikus Polgárháborúk) létrejöttét 2005 júliusában. Ennek a fórumnak a történeti vonala egy évvel Yavin előtt kezdődött, mely egyedi szabálykönyvet tartalmazott, melyet 2002-2004 között dolgozott ki az egyik alapítótag.
Azonban ez a fórum nem aratott túl nagy sikert és később törlődött, de nem adtuk fel: augusztusban egy új tervezésébe vágtunk, mely hamarosan meg is születhetett. Lak és egy Star Wars-os barátja, S’hoa közösen kezdtek dolgozni egy új fRPG-n mely 400 évvel a filmek előtt játszódik egy olyan időben, melyben szinte egyetlen hivatalos bejegyzés sem található hivatalos SW-oldalakon: ez elég nagy teret adott a tervezésben.
2005 szeptember 1-én nyitottuk meg kapuinkat, ebben az időben sok másik fórum is alakult: majd egy tucat, voltak jók és voltak rosszabbak. Az Erő Útjai ezek között mérve viszonylag nagy sikert aratott, és a starwars.hu-n megjelent hírdetéseknek köszönhetően nagyon sok játékos csatlakozott hozzánk; első címünkjediakademia.conforums.com volt.
De minden megváltozott, amikor az ingyenes hostunk úgy döntött, hogy többet nem támogatja a nem angolnyelvű fórumokat, és törölték a miénket is. Úgy éreztük magunkat mint Obi-Wan Kenobi az Alderaan elpusztításakor..
Szerencsére hamarosan újrakezdhettük. Az egyik tagunk, Vlaado Thor barátja, Briwe segítségével új otthon találtunk magunknak (mint a Hoth ;)) az IdeaWeb szerverein 2006 legelején, és január 11-én voltunk újra elérhetőek. Mindent újra kellett építeni: egy olyan fRPG-t szerettünk volna, ahol a Star Wars írott és íratlan szabályait könnyű betartani, és ahol nincs annyit kötöttség vagy tudnivaló mint más, hozzánk hasonló helyeken. Előnyben részesítettük a novellaíró-szerepjátékozást a pontozgatós-szerepjátékozással szemben.
Elhatároztunk, hogy minden bolygót „megépítünk” a fórumon, hogy a teljes SW galaxis elérhető legyen bárki számára nálunk. Sajnos egy nem túl jó forrást használtunk, de már egy ideje dolgozunk az átalakításon és a közeljövőben a wookieepedia segítségével rendes rendszerünk lesz.

Eredményeink


Nagyszerű dolog minden évben megrendezni Magyarország egyetlen nyári SW táborát, a Jedi Campet (nem csak Jediknek ;)). Az első táborunk 2006-ban alakulhatott, és idén, 2010-ben kerül megrendezésre az 5. Camp. Ezekbe a táborokba Star Wars fanatikusok járnak, évről évre többen, de inkább kis közösségi összejövetelként mint nagy táborként funkcionál, ahol fanok sokasága lehet együtt: leginkább AEÚ tagok. Míg 2006-ban öten, 2009-ben már huszan voltunk. A táborban leginkább SW-ről van szó, de a központi része az élő szerepjáték, amit mindig egy SW-éra köré épült történettel jelenítünk meg.

Az AEÚ már kétszer szerepelt az egyik legnagyobb itthon internetes hírportálon, szerepeltnük TV-ben, A Klubban (és újságában) és egy szerepjátékos újságban is: ezekben hol a fórum hol a Camp témájában, vagy mindekettőéében. Sokszor feltűntünk a starwars.hu-n is. Jó kapcsolatokat ápolunk a starwars.hu és a starwarsklub.hu szerkesztőségével is, és a legtöbb fontos hazai SW-oldallal is, valamint a hazai 501-es Légióval: fórumunkon közéjük tartozó tagok is játszanak.
De nem csak online közösségünk van, mint az már a Jedi Campből is kiderült. Rendszeresen tartunk fórum-találkozókat, legalább évszakonként de nem ritka hogy többször is összejövünk: Klubnapokon, mozizni (SW és hasonlók) és egyéb rendezvényeken.
Tagjaink közül volt már néhány, akik hazai SW versenyeken nyertek el igen előkelő helyezéseket is: egyik alapító tagunk 2008 és 2009 Mozifanatikusa lett az index hírportál országos versenyén Star Wars szeretetének köszönetően, egy erdélyi tagunk (mert sok regisztrált tagunk van külöföldről is) pedig  egy nemzetközi irodalmi verseny első helyezettje lett: saját elmondása szerint rengeteget köszönhet érte a fórumnak. Egyik adminisztrátorunk pedig novellaíró versenyen szerzett első helyet remek pályaművével, melyre nagyon büszke lehet, ahogy mi is őrá.
S.W.O.R.A. berkeibe is bebocsátást nyertünk volna épp, amikor sajnálatos módon az végül  megszűnt. A hazai és külföldi toplistákon is zömmel az első helyeken vagy az első 10-ben vagyunk.
Látogatói vagyunk az egyre nagyobb érdeklődést keltő össznépi sci-fi-fantasy-animés HoldfényConnak is.


A játékról


Mint említettük, a játék 400 évvel Yavin előtt játszódik. A játékosok rengeteg Erőhasználó kaszt közül választanak, de alvilági figurák, GBE (Galaktikus Belbiztonsági Erők) széles skálájának, Czerka Társaság tagjainak és mindenféle fejvadászok, de civil kasztok bőrébe is bújhatnak.

Inkább történetírással büszkékedhetünk mint kockadobálós szerepjátékkal, de vannak bizonyos szabályaink a szerepjátékra vonatkozólag, amiket bizony be kell tartani: ezek tartják meg a szerepjátékos jelleget, valamint moderátoraink és adminisztrátoraink munkáinak segítségével a fórum magas színvonalát.

Hát, így foglalunk mi helyet a Star Wars Galaxisban. Köszönjük hogy ellátogattál hozzánk és elolvastad ezt a leírást. Az Erő legyen veled!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése