2016. október 13., csütörtök

Jedi Camp 2016

Nem annyira jött össze időben a JC idén: nyáron nem találtunk helyet, megfelelő időpontot, csapatot. Szeptemberben azért csak összehoztunk egy hétvégét, ahol egy rövid, de azért érdekes szerepjátékot sikerült megvalósítani.

A történetnek az egyik fő funkciója az volt, hogy bekösse az AEÚ-t a jelenlegi kánonba. Ezt úgy oldottuk meg, hogy a Jedi visszatér utáni érát választottuk, amelyben egy csapat tudósnak kellett nyomoznia egy legenda után.
Ez a legenda nem volt más, mint a JC15 történetének folytatása, pontosabban amit még ki lehetne belőle deríteni 400 év távlatából...
JC15 tavalyi bejegyzések:

A JC15 sztoriját pedig a JC10-é előzi meg, ami itt olvasható, illetve itt van összefoglalva.

A következő bejegyzésekben pedig olvasható Thor-dyasék történetének harmadik, befejező szelete.Egy új remény

A Császár és Darth Vader halottak. A Birodalom vereséget szenvedett a Jakkunál, és aláírta a Galaktikus konkordátumot. Az Új Köztársaság felállította az új kormányt, és hozzálátott a kivéreztetett galaxis újraépítéséhez.
Leia hercegnő, a háborús hős továbbra sem vonul vissza a szent ügytől. Meggyőződése, hogy Köztársaság visszaállítása nem sikerülhet annak legendás őrei, a Jedi Lovagok nélkül. Azonban ő is tudja, hogy az utolsó Jedi a fivére, Luke Skywalker.
Vagy talán mégsem?
A korábbi birodalmi elit átvilágításánál Leia rátalál egy fiatal történész professzor, Jaxon Speedman tanulmányára, ami egy eltűnt Jedi csoportosulásról készült. Speedman kutatása szerint körülbelül 400 éve szakadás történt a Renden belül, amelynek következtében némi politikai zűrzavar után néhány Lovag elhagyta a Köztársaságot.
Leia mérlegelte az információkat: Speedman egyértelműen a Birodalom ideológiáján nevelkedett, az előző rezsim kegyeltje volt. Még arra is jogot kapott, hogy a Jedi Templom egyes részeibe belépjen, feltehetően hogy a Császár által manipulált információkat publikálja a világnak. Nem volt egyértelmű, hogy a tudós mennyire volt a rendszer elvakult híve: egyes eredményei objektív eljárásokkal kritizálták a hivatalos propagandát.
És mindemellett: ha az elszakadt Jedik bármilyen nyomot hagytak maguk után, amelyek segíthetnek Luke-nak…
A hercegnő végül saját rezidenciáján fogadta Speedmant, hogy megbízza azzal, kövesse a tanulmányban leírt nyomokat. Maga Han Solo adta az első tippet Speedmannek, aki már nagyon ki akarta dobni a kutatót. Solo ugyanis rájött, hogy a Speedman által megjelölt négy évszázados konfliktus helye nincs messze egy régi barát, Maz Kanata bolygójától. Ha valóban történt arrafelé valami, az öreg csempész biztos tud róla!

Speedman tehát tekintélyes összeget kapott arra, hogy szedje össze a korszak és a Jedi-téma szakértőit. Régészek, történészek, a régi technológiák és a xeno-technológiák specialistái válaszoltak a hívására.
Ők a következők voltak:
 • Jaxon Speedman (Sky): történész, a Jedi Rend mikro-skizmái is szeparatista agitációi
 • Soossyy: phd hallgató, a Jedi Rend skizmái, hatalmi eloszlás, vallási ellentétek
 • Eri Murak (Kyra): hadmérnök, hadtörténész
 • Rimpi (S’hoa)
 • Lak
 • Sofud
 • Halvany Dun s'Tom Sinch (Grimi): xeno-technológiák, Jedi trükkök leleplezése

Leia természetesen tudta, hogy Speedman csapata nem fog tudni helytállni a Magtól távoli világok sűrűjében, és még kevésbé megbízhatóak. Ezért melléjük adta egyik régi ügynökét, Khara Trace-t, aki szerzett egy hajót és egy harcedzett legénységet, ami minden fenyegetést távol tart majd.
Az ő listájuk:
 • Khara Trace (Shue): Leia szárnysegédje, különleges ügynök 
 • Nia Lim (Jess): veterán katona 
 • Uhr Quell (Zera): pilóta
 • Gas Tank (Kir O’): pilóta 
 • Azir MoonWoon: bothan felderítő

(folytatás: Az utolsó tanú)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése