2016. október 15., szombat

JC16 történet #2 - Az utolsó tanú

Ebben a bejegyzésben folytatom az idei JC sztoriját. Most jön az a rész, amiben összekötöttük a fórumos érát az Ébredő Erővel... Viszonylag egyszerű dolgunk volt ebből a szempontból, mivel az új filmbe is kellett egy ezer éves karakter.

Az utolsó tanú

A két csapat bemutatkozása nem sikerült valami fényesen: a tudósok lenézték a lázadókat, akik anarchiába taszították a galaxist, ahelyett hogy valódi politikai alternatívát mutattak volna; az egykori lázadók pedig azt a megalkuvó elitet látták új védenceikben, akik segítettek fenntartani a Birodalom hazugságait.
Hamar kiderült, hogy muszáj lesz együttműködniük. A küldetést csak a tudósok tudták megoldani, azonban fogalmuk sem volt, hogyan kell nem megöletni magukat egy törvényen kívülieknek fenntartott helyen. Végül két tudós és két testőr mentek be Maz kocsmájába, aki hajlandó volt megosztani velük pár emléket. 
Emlékezett rá, hogy annak idején volt a Bővített régiókban némi balhé, egy időben a legfontosabb kereskedelmi zóna odáig is elmerészkedett, hogy elkezdett különválni a Köztársaságtól, és az Arrgawt tekintette politikai központjának. Az ügybe a Jedik is beléptek, bár hogy ez mennyire volt hivatalos, kérdés maradt. Néhányan tüntetőleg otthagyták a Rendet a konfliktus miatt, és a Verneten telepedtek le, csempészek látták el őket, akik Maznál is megfordultak párszor. Ez az izoláció nem tarthatott sokáig: az akkori rendfenntartók rájuk találtak, és kifüstölték őket. Maz nem ápolt túl sok szép emléket az akkor belbiztonságiaknak nevezett rendfenntartókról: a militarizált szervezet sok csempészt és kalózt küldött a másvilágra. Végül a Vernetnél történtek miatt fel is számolták őket, de Maz nem emlékezett a részletekre. Fontosabb információ volt, hogy a túlélők közül páran a Nyugati régiókba távoztak, valamiféle önjelölt igazságosztó hadjáratra.
Miközben a két tudós kikérdezte Mazt, a vendégek közül páran megsejtették, hogy nem hétköznapi szerencsevadászokkal van dolguk, így szaglászni kezdtek a hajó körül. Trace jobbnak látta, ha minél hamarabb továbbállnak, mielőtt valaki próbálkozni kezd.


Az első közös élmény nem kovácsolta össze a csapatot: a tudósok továbbra sem fogták vissza pökhendi megjegyzéseiket, és Trace csapata is igen kelletlenül teljesítette a szolgálatot. Abba a vitába viszont nem szóltak bele, hogy mi legyen a következő állomás. Végül arra a megállapodásra jutottak, hogy az Arrgaw-n számíthatnak a legtöbb információra Maz történetével kapcsolatban: valami konkrétumra, ami segít eldönteni, merre induljanak tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése