2014. augusztus 22., péntek

Jedi Camp 2014: Ami idén volt, és ami jövőre lesz

Először is szeretném azzal kezdeni ezt a bejegyzést, hogy megköszönöm mindenkinek, aki idén részt vett, akár csak egy nap erejéig is. Ti vagytok az oka annak, hogy idén immáron kilencedszerre került megrendezésre ezen esemény.

Idén a Camp szervezése sokkal nehezebben indult, mint az elmúlt években, ez elmondható mind a történetre, mind a szállásra. Nagyon sokáig hallgattak a szervezők, és tologatták a problémákat, ami tálán sokakat elbizonytalanított, köztük engem is.
Végül is májusra sikerült szerezni szállást és a történet alapjai is megvoltak már. Volt egy kisebb fórum találkozó is, ahol bár kevesen voltunk, de az ott megjelentek nagy része lelkes volt. Ezen kívül bővültünk is egy új taggal: Kippel, aki jelezte, hogy ő is csatlakozna idén a Campezők közé. Ennek a megjelentek örültek, hiszen ez mutatja, hogy a fórumon még mindig vannak új játékosok, akik szeretnének az AEÚ közösségbe tartozni.
Amikor úgy gondoltuk, hogy nagyjából sínen vannak a dolgok, akkor jöttek az újabb problémák: nem jeleztek vissza az emberek, utolsó pillanatban visszamondták az idei évet, ki nem adott szabadságok és hasonló nehézségek. Tehát ha az előzményeket nézzük, akkor talán idén voltak a legrosszabbak a körülmények. Át kellett kicsit szervezni az egész Campet, bizonyos embereknek előtérbe kellett lépniük és átvenniük azokat a szerepeket, amiket eddig mások töltöttek be.
Itt szeretném kiemelni először is Bencét, aki az idei évben ténylegesen, mint főszervező volt jelen. Átvette a szállást, kifizette azt, ha bármit kellett kommunikálni a bérbeadókkal, ment és csinálta. Ezenkívül aktívan részt vett a főzésben és a takarításban is. A másik, aki véleményem szerint nagyon sokat fejlődött, az Grimi volt, az egyik legjobb karaktert hozta végig a Campben. Sokkal magabiztosabban, mint eddig bármelyik évben, a játékosok is sokszor mellé álltak annak ellenére, hogy morálisan nem az lett volna a követendő út.  Valamint szeretnénk köszönetet mondani Skynak és Shuenak, akik oroszlánrészt vállaltak a történet megtervezésében, és a tábor folyamán is végig rájuk támaszkodtunk az egyes napok megtervezése során.
Egy héttel a tábor vége után elmondhatom, hogy jól sikerült, ami minden résztvevőnek az érdeme. Idén sokkal több, közösségibb volt lent lenni. Talán a kevesebb résztvevő miatt klikkesedésre se nagyon volt lehetőség, így a résztvevők jobban együtt voltak.
Bencével még a Camp kezdete előtt úgy mentünk le, hogy most fog eldőlni az egész Jedi Camp sorsa, aztán úgy jöttünk el, hogy nem kérdés: jövőre is megrendezésre kerül immáron 10. alkalommal a Jedi Camp. Az idei évből okulva nagyobb hangsúlyt fogunk helyezni a helyszín keresésére, és az időpontot is szeretnénk úgy belőni, hogy minél több tagnak jó legyen. Személy szerint szeretném megtartani az idei év jövőbe mutató szellemiségét, és mellé beemelni egy kis nosztalgiát, ha már X. Camp.

Soossyy voltam sziasztok!

2 megjegyzés:

  1. Én is nagyon örültem a Campnek! Azt hiszem, mindenki megértette, hogy ez egy közös dolog, és akármilyen keveset is tud hozzátenni, arra is szükség van, hogy mindenki jól érezze magát. És szerintem most mindenki hozzá is tette a sajátját, kivétel nélkül. És bizony, jövőre AEÚ-éra...

    VálaszTörlés
  2. Soossyy! Te is mindent megcsináltál és tök jól játszottál! (Feltűnt, hogy kimaradtál, de láttam, hogy te írtad, ezért ezt hozzá akartam tenni.) :) Élmény volt ez a tábor. Mint játékos, remélem, hogy a szervezők is mind élvezték és itt is szeretném megköszönni mindenkinek, hogy kitartottatok és megcsináltátok nekünk ezt az egészet. Hálás vagyok, hogy ott lehettem és máris várom a következőt. Végül is jövőre már "felsős" lesz a Camp! x)

    VálaszTörlés