2013. május 24., péntek

JC'13 Tudástár - A Sith Birodalom feltámadása

A Hiperűrháború kirobbanását egy véletlen hozta el: Jori és Gev Daragon egy hiperűr ugrás következtében felfedezte az ősi Sith Birodalom bolygóját, a Korribant. A Sith látta, miután elfogták őket, hogy a “gyenge” emberi faj könnyen rabigába hajtható, és elhatározták, hogy meghódítják az emberek lakta területeket, a Magot.


Miközben a Sithek uralmi terveiket szövögették, a Köztársaság az Egyesítési Háborúkban igyekezett rávenni Teta Hercegnőt, hogy csatlakozzon a Köztársasághoz, ezzel erősítve a galaktikus szövetséget; de Teta nem volt hajlandó beállni a sorba. A dolgot végül az “oldotta meg”, hogy a Sithek flottája megérkezett. Odan Urrnak, az akkori Jedi Rend egyik legnagyobb alakjának így sikerült rávennie a Hercegnőt, hogy a szorult helyzetben mégis segítsen, és szálljon harcba népével a Köztársaság oldalán.
A Sithek, bár helyzeti előnyben és erőfölényben voltak, végül elvesztették a háborút: belső válság sújtott le rájuk, melyben Sith Nagyurak estek egymásnak. Ludo Kressh és Freedon Nadd, két hatalmas Nagyúr egymás elleni játszmáival eldöntötték a háború kimenetelét. A Köztársaság úgy hitte, végleg kiírtotta őket a galaxisból.De nem: a Sith Birodalom egy kis darabjában még pislákolt a láng. Ezerháromszáz évvel később visszatértek, és az Ismeretlen Régiókból előtörve hatalmas flottájukkal módszeresen elkezdték leigázni a galaxist. Visszafoglalták a régi Sith területeket: Korribant, és az ősi fővárost, Dromund Kaast. Kitört a háború. Bár a Sithek ereje valóban nagy volt, de nem eléggé. Harminc év győzedelmes háborúskodás után, miután erőik megfogyatkoztak, úgy döntöttek, bevetnek egy mindent, vagy semmit taktikát: megmaradt erőiket összegyűjtve titokban a Coruscantra utaztak, és betörtek a bolygóra. Hirtelen és váratlanul érte a Köztársaságot ez a komoly csapás: jelentősége nagy volt, minden ezen állt vagy bukott a Sitheknél. A főváros, és a Jedi Templom letarolásával pillanatnyi előnyt harcoltak ki maguknak, mellyel kierőszakolták a Coruscanti Szerződést: ez békekötést és fegyverletételt jelentett, mely már nyolc éve tart.
A béke a Sitheket jelentős előnyökhöz juttatta, és ők diktáltak a galaxis jelentős területein is így - és a szerződés biztosította számukra, hogy ez így is maradjon, míg újra meg nem erősödnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése