2012. július 26., csütörtök

JC'12 Tudástár - Az Új Jedi Rend visszavonulása és Fel Császár

hozzászólás 5 hozzászólás
Bár Luke Skywalkert Daalának sikerült száműznie Jacen Solo elszabadulását ráverve, nem ő volt az egyetlen üldözött Jedije, vagy éppen egyszerű polgára a Galaktikus Szövetségnek. A háborúk tépázta galaxisban talán sose volt ennyire szükség a bűn módszeres üldözésére, mint most. Daala ezt kihasználva rengeteg intézkedést tett annak érdekében, hogy megfigyelje, és ha kell, üldözze a Szövetség polgárait, legyen szó coruscanti vagy Nar shaddai polgárról.

2012. július 25., szerda

JC'12 Tudástár - A Második Galaktikus Polgárháború

hozzászólás 1 hozzászólás
A galaxisban ezekre az időkre megerősödött fő hatalmak, a Galaktikus Birodalom maradványa, az Új Köztársaság – most már Galaktikus Szövetség néven – valamint a Chiss Birodalom volt. A Jedik, és főként Luke Skywalker és családja túlontúl sokszor avatkoztak be a galaktikus konfliktusokba úgy, hogy általában ők húzták a rövidebbet, vagy szinte rögtön célpontokká, különféle gyanúsítások tárgyává és bűnbakokká váltak; mindezek vezettek végül ahhoz, hogy Skywalker Mester függetlenítette a Jedi Rendet a Galaktikus Szövetségtől, és családja végleg egy új irány felé vezette a galaktikát – de sajnos nem úgy, ahogy azt Skywalker Mester remélhette volna. 

2012. július 10., kedd

JC '12 Tudástár - Galaktikus Összefogás és Kumbaja

hozzászólás 7 hozzászólás
Habár a Galaktikus Polgárháború java még éppen csak elkezdődött az endori csatával, nem a Birodalom volt a Lázadó Szövetség egyetlen ellensége. A Ssi-ruuvi Impérium még az Új Rend alatt kötött egyezséget Palpatine császárral, aki raptor-technológiáért cserébe területet ígért a ssi-ruuknak. Az Uralkodó halálával rájöttek, hiába várják, hogy a Birodalom betartsa a megállapodást, maguknak kell megszerezni a környező bolygókat. Az ekkor már Szabad Bolygók Szövetségeként ismert Lázadás és a birodalmi erők először kötöttek tűzszünetet a Bakurán, hogy összhangban szembeszállhassanak a fejlett ssi-ruvi erőkkel. Az átmeneti béke nem tartott sokáig, de a Bakurai Fegyverszünet jelezte a Szövetség és a Birodalom közi együttműködés lehetőségét.