2012. május 19., szombat

Egy könyvgyűjtő jegyzetei

hozzászólás 4 hozzászólás
Uborkaszezon van mostanában a blogunkon, ezért olyan témát veszek elő, ami talán nem mindenkit mozgat meg. Egyrészt okoskodásnak tűnhet, másrészt reklámnak, bár ez utóbbit valahogy fel tudom vállalni, mivel ritka, hogy egy szolgáltatás lelkesít.
Tekintve, hogy a fórum nagy mértékben kötődik a Star Wars írott világához, talán néhány soron keresztül megvitathatnánk a hazai könyvkiadáshoz, olvasgatáshoz fűződő élményeinket...

A bejegyzés apropója az az örömhír, hogy hétfőn átvettem a TOR (The Old Republic) témájában magyar nyelven is kiadott két könyvet. Mint ismeretes lehet az SW Klubbal baráti viszonyt ápoló rajongók között, az egyik vadi új, most jelent meg, és volt rá egy kis kedvezmény is. A vásárlás elég költséghatékony volt, a két könyvet már ingyen kihozták, mégpedig példás pontossággal. A csomagolással sem vicceltek: a könyvek nagyobb biztonságban voltak a dobozban, mint egy átlag rohamosztagos egy csillagrombolón... Maguk a kötetek még annál is jobb állapotban voltak, mint amilyennel egy bolt polcain lennének, nagyon szép, igényes munkáról van szó. Egy szó mint száz, a Star Wars könyvek jelenlegi kiadójának hozzáállásáról tényleg csak felsőfokon tudok nyilatkozni. Aztán elkezdtem azon gondolkozni, hogy vajon mindig így voltam ezzel...?