2012. szeptember 25., kedd

AEÚ szülinap

Nemrég élőben is megünnepeltük fórumunk hetedik szülinapját. Bár idén kissé enerváltra sikerült az évforduló körül megszokott szervezkedés, egy kicsit talán érdemes beszámolni róla azoknak, akik nem tudtak jelen lenni.

Kampánycsend

Minden évben zeng a fórum attól, hogy "hurrá, megint egy évvel tovább bírtuk". Az avatarok, sigek kapnak egy külön erre az alkalomra kidolgozott logót, megy a nagy szervezkedés, hogy hol fussunk össze. Van torta, kis ajándékok, ünnepi beszéd, meg minden.
Ezúttal ezek mind kimaradtak. Nagyjából az utolsó napra derült ki az időpont és hely, hogy a szokásos összejövetel hol lesz, és a szokásosnál kissé alacsonyabb létszámban csorogtak be az emberek. Voltak olyan hiányzók, akik eddig mindig jelen voltak, de azért új arcokat is lehetett látni, itt konkrétan Mattenre gondolok, aki már rég fórumozott, de még mindig kötődik a közösséghez (talán egyszer Campbe is eljön). A beszélgetések sem voltak olyan nagyon Star Wars orientáltak, főleg a JC12-ről volt egy kör, hogy kinek milyen élmény volt. A jól bejáratott játékok ezúttal is előkerültek, konkrétan a "Ki vagyok?" című homlokra ragasztós mókával ütöttük el az időt, megdöntve a legbetegebb feladványok eddigi rekordját (új csúcs: "k******ott nagy űrcsiga a Birodalom visszavágból"). Szóval a marhulás ment ezúttal is, viszont nem rúgott be senki.

És mégis mozog a föld

Szerintem a leírásból és a saját élményekből is érezhető egy kis fásultság. Egy ünnep, amit nem tartunk meg olyan nagy hévvel, mint korábban. Nos, igaz, ami igaz: a fórum mára már állandóvá vált az életünkben. Természetes, hogy létezik, hogy az emberek vissza-vissza jönnek, hogy minden évben van Camp, stb. Régebben óriási dolog volt felismerni, hogy egy kamaszos poénból összerakott fórumos játék ennyi időt kiáll. Most már ez szinte magától értetődő. Az ötödik évet jubileumnak neveztük, amiből azért érezhető, hogy mi is meg voltunk döbbenve, hogy ilyen hosszú ideje vagyunk együtt... Tavaly sok váltás volt, az új vezetők meg nyilván sok energiát raktak bele, de hát egy év alatt ehhez is hozzászokik az ember.
Ennek ellenére én nem mondanám, hogy kiégtünk. Csak mondok pár példát, hogy miért fejlődő, működő ügy még ez.
- A Campbe lejöttek olyan tagok is, akiket a többség eddig kizárólag fórumon látott.
- Még mindig indulnak új, szintes sztorik. Mostanában egyre többet olvasom mások írásait, és ami azt illeti, megéri. Vannak olyan játékosok, akikről nem is gondoltam volna, hogy ennyire kinőtték magukat, és ami azt illeti, ez engem lelkesít.
- Még mindig vannak ötletek. Ugye itt a kissé döcögő global eventünk a Déli Áramlatban, ahová most tervezünk egy kis vérfrissítést. Ezen kívül az ünnepi fórumtalit egy Ki az úr a tengeren? nevű kereskedős társasjátékkal zártuk le, és amikor felvetettem, hogy ennek simán meg lehet csinálni az AEÚ-változatát, na, akkor úgy csillogtak a szemek, ahogy már rég... 

Szóval még mindig lehet előre lépkedni. Csak most már öregek vagyunk, mint Yoda, és csak akkor rukkolunk elő nagy dolgokkal, amikor tényleg valami nagy helyzet van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése