2012. június 12., kedd

JC '12 Tudástár - A Birodalom hagyatéka

Tavaly nagyon sokat jelentett a Jedi Camp átélése, a karakter előtörténetek kidolgozása számára, hogy itt, a blogon ún. Tudástárat indítottunk, és próbáltuk bemutatni vele a 2011-es JC érája körüli cselekményeket, galaktikus hangulatot, fontosabb szereplőket, stb. Mivel olyan jól sikerült, idén se maradhat ez el, úgyhogy fogadjátok szeretettel a JC '12 Tudástár első részét; illetve, aki még nem ismeri a Camp-szabályzatot, arra is szánjon egy kis időt. Campre fel!


A yavini csata után (YU.) 4 évvel a Lázadó Szövetség döntő csapást mért a Birodalom csapataira az Endor holdjánál. Az endori csatában oda lett a birodalmi ranglétra krémje - Palpatine császár, Darth Vader fõparancsnok, Firmus Piett admirális és még sokan -, s velük egyben a Birodalom egysége is....

A fejét vesztett birodalmi flottának a vezetést magához ragadó Gilad Pellaeon fújt visszavonulót. A Lázadás győzelme után a Birodalom darabokra hullott, egymással harcoló hadurakra, moffokra, akik megpróbáltak minél nagyobb szeletet kihasítani maguknak a szabaddá vált prédából; olyanok mint Treuten Teradoc, Blitzer Harrsk, vagy Zsinj.

Coruscant elfoglalása
A Birodalom ekkori egyik fontos szereplője Ysanne Isard, a Birodalmi Hírszerzés igazgatója. A Jégszívnek becézett birodalmi tiszt kiiktatta a felette álló Sate Pestage nagyvezírt és a Birodalmi Uralkodói Tanácsot, hogy rátettehesse a kezét Coruscant városára. Amikor YU. 7-ben a Szövetségből megalapult Új Köztársaság, Wedge Antilles parancsnok és a Zsiványkommandója segítségével sikeresen elfoglalja a bolygót, Isard kénytelen elmenekülni, maga után hagyva egy krytos nevű vírust. A vírus a reményei szerint megtizedeli Coruscant lakosságát, és a Köztársaság csapatai egy fertőzött világot kapnak a kezeikbe. A vírus politikailag is nyomást gyakorol a szövetségi csapatokra: csupán a nem-embereket fertőzi meg. Isard segédkezett a Thyferra bolygó vezetése elleni politikai puccsban, és innen hadúrként folytatta tovább uralkodását. A krytos vírus kitörése miatt az Új Köztáságnak égető szüksége volt a Thyferra bolygón előállított baktára, ezért Antilles csapatai követték Isardot, és a bolygó felett vereséget mértek rá. A Baktaháború után Ysanne Isard eltűnt a polgárháború színteréről.

Isard feltételezett halála után Zsinj, egykori admirális és nagymoff került az Új Köztársaság célkeresztjébe. Amíg a Köztársaságban különböző hadurak és Isard ellen folytattak háborút, Zsinj az ellenséges haderőt diplomatákkal távoltartva építette ki uralmát. A hadúr ellen Han Solo tábornok vezetett hadjáratot, akivel személyes ellenfelekké váltak. Zsinj emberei különbözõ taktikákkal próbáltak aláásni a köztársasági seregnek, de Solo tábornok hadjárata sikeres volt. Végül Zsinj székhelyén, a Dathromir felett aratott győzelmet a Hapes Konzorcium seregeivel szövetségben, romba döntve Zsinj Birodalmát, ezzel teret adva egy új ellenfélnek, Thrawn Fõadmirálisnak.

Thrawn és Pellaeon
Az egyetlen nem-ember admirális, a chiss Mitth'raw'nuruodo a Birodalom bukása utáni éveket az Ismeretlen Régiókban töltötte, és csak YU. 8-ban tért vissza, hogy a Birodalmi Flotta maradványait kézben tartó Pellaeon kapitányt másodtisztévé téve átvegye az Isard és Zsinj után maradt politikai űrt. Sikeres korai rajtaütéseinek hála az Isard után megmaradt Uralkodói Tanács, és a még területeket tartó kisebb hadurak szövetségre léptek vele. Thrawn nem csak, hogy zseniális stratéga volt, de egy őrült sötét Jedivel, Joruus C'baothtal az oldalán a legközelebb jutott az Új Köztársaság megdöntéséhez. Thrawn hadjáratát végül saját, Vader nagyúrtól ráhagyományozott noghri testőrei ölték meg.

Egy évvel Thrawn admirális halála után a felbátorodott Új Köztársasági Védelmi Flotta tovább nyomult a birodalmi területekre, védelem nélkül hagyva a fővárost, Coruscant-t. A birodalmi seregek ismét bevették a bolygót, és a Birodalom újonnan megalakult, de Thrawn nélkül a kísérlet csupán újabb polgárháborúba fulladt. Miközben a különböző katonai vezetõk egymás ellen harcoltak, az utolsó Sith Nagyúrnak mégiscsak sikerült kijátszania a halált: az újjászületett, klón Palpatine császár a háttérből figyelte a galaktikus színteret. Miután elfogta Luke Skywalkert YU. 10-ben, újra kezébe vette a Birodalom irányítását. Skywalker, hogy belülről megdönthesse az Uralkodó új hatalmát, a szolgálatába állt, mint az új, Sith tanítványa. Habár sikeresen elpusztította az Uralkodó többi klóntestét, a Sötét Oldal uralma alá került, és csak testvére támogatásával tudta legyűrni magáról a Császár uralmát. Az Uralkodó végül saját embereinek áldozata lett - Carnor Jax, egykori császári testőr ügyködésének köszönhetõen utolsó klónja is elgyengült, és YU. 11-ben Han Solo pisztolyának végén lelte halálát.

Jax és Kanos csatája
A Birodalom a császári testőrök karmai között húnyt ki, amikor az egymást uralkodóként váltó testőröket a Palpatinehoz lojális, és a halálát megbosszuló Kir Kanos vadászta le. De az utolsó uralkodó, Xandel Carivus halálával nem ért véget a Birodalom hagyatéka. A klón uralkodó hadjáratai után az Új Köztársaság kiszorult a Külső Peremre. Tarkin nagymoff egykori pártfogoltja és szeretője, Natasi Daala admirális pedig ekkor lépet színre, és a Mélymagban szervezte újra az ekkor már Birodalomi Maradványként emlegetett csapatait. Daala minden erejét arra koncentrálta, hogy a megmaradt hadurak birodalmait összekovácsolja, és az ekkor a Treuten Teradoc szolgálatában lévő Pellaeon admirálissal szövetkezve lefejezte Teradoc-ot, és az ellenséges hadúr, Blitzer Harrsk birodalmait, létrehozva ezzel egy egységes erőt. A Luke Skywalker által alapított Yavin 4-i Jedi Praxeum kiképzőközpont elleni sikertelen támadás után azonban Daala átadta a Maradvány vezetését Pellaeonnak. Hét évnyi sikertelen háború után YU. 19-ben végül Gilad Pellaeonmegkötötte a Birodalmi Maradvány és az Új Köztársaság között a Pellaeon-Gavrisom Békeszerződést, ami hivatalosan is, végre véget vetett a Galaktikus Polgárháborúnak.

9 megjegyzés:

 1. Bálint András2012. június 12. 9:38

  Nagyon jó! Várjuk a folytatást, ha kell segítség, szóljatok!

  VálaszTörlés
 2. Norbert László2012. június 12. 9:46

  Úgy lesz, bár már langyosodik a következő rész, szerintem még várunk vele egy kicsit!

  VálaszTörlés
 3. Én most akarok  először jönni a JC-re és a szabályokon kívül kb semmiről nincs fogalmam,és bár a szabályzat ad egy linket hogy hol kérdezősködhetem de annyi topic van hogy még mindig fogalmam sincs hol tegyem fel a kérdéseimet.Tudna valaki segíteni?(László Norbi talán fel tud ismerni arról hogy Star Wars miniatures és hülyén kinéző nyolcszögletű kék szemüveg)

  VálaszTörlés
 4. Norbert László2012. június 12. 14:25

  Hát pedig elég átlátható. Általánosan kérdezni itt érdmes: 
  http://forum.azeroutjai.com/index.php/board,44.0.html

  A Campről pedig itt kapsz infókat: http://forum.azeroutjai.com/index.php/board,4124.0.html

  A fenti leírásban pedig ugyan benne van, de itt a Camp-szabályzat is: http://forum.azeroutjai.com/index.php?action=page;id=4

  VálaszTörlés
 5. de miért nem a válasz lehetőséggel válaszolsz, ha már van? :D okos ez a kommentelős izé ám :D

  VálaszTörlés
 6. Norbert László2012. június 12. 21:17

  Tényleg. Csak azt nem látom, hogy hol tudnék benne profilképet beállítani.

  VálaszTörlés
 7. Közben rájöttem, csak azt hittem, egyszerűbb.

  VálaszTörlés