2011. augusztus 31., szerda

Hat év az Erő útjain: 2006/1

hozzászólás 11 hozzászólás
A 2006-os év tehát teljesen új kihívásokat támasztott elénk: eddig játszottunk, önfeledten szórakoztunk és alig érdekelt bárkit is, hogy Jediként helyénvaló-e, amiket a történeteinkbe véstünk, vagy épp nem megyünk-e homlokegyenest a kánonnak. Azonban nem csak a szerepjátékozást kellett felülvizsgálni, hanem az új helyünkön a teljes fórumot újjá kellett építeni.

Hat év az Erő útjain: 2005/1

hozzászólás 3 hozzászólás
Visszanézni és azt mondani, hogy hogyan indult valami, hogy nem sejtette senki, mi lesz belőle, mindig félrevezető. Lehet regélni, hogy mennyi lehetőség volt, mennyire ígéretesnek tűnt minden, előre senki se tudhatja, meddig jut el egy projekttel. Amikor 2005 nyarán lelkesen regisztráltam a Star Wars: Galactic Civil War néven futó fórumos szerepjátékra, nem hogy nem sejthettem, hogy hova fogunk ezzel eljutni, de semmilyen ilyen érzés nem bújkált bennem. Kb. egy hetet rohangáltam gyorsan legyártott kaminoi bűnözőmmel a Birodalom idején, amikor kiderült, hogy az ldal tervezője és vezetője nem más, mint egy régebbi barátom. Miután így megint egymásra találtunk, elémterjesztette az ötletét: a polgárháborúban Leia, Luke, Vader és az Uralkodó mellett harcolni nagyon jó, de mi lenne még jobb, mint a Régi Köztársaság dicső lovagjait életre kelteni. A kisfiú fejünkkel nagyon megörültünk ennek a lehetőségnek, és egy napra rá el is készült a fantasztikus 'Az Erő Útjai' szerepjáték fórum.

2011. augusztus 30., kedd

Nyári Holdfénycon 2011

hozzászólás 0 hozzászólás

A hétvégén megrendezésre került az idei HoldfényCon, és ezúttal kétnapos rendezvénnyel próbálkoztak be a szervezők.

Volt minden, mi szem-szájnak ingere, fantasytól kezdve az animén és a képregényeken át egészen a science fictionig. Természetesen mi sem maradhattunk ki a buliból.


Hat év

hozzászólás 0 hozzászólás

A fórum és vele együtt az oldal is idén szeptemberben ünnepli a hatodik születésnapját. Hat év sok idő, ezalatt sokan megfordultak itt, sok minden történt, a héten ezekről fogunk kicsit megemlékezni. Aztán hétvégén megrendezésre kerül az AEÚLEBRATION VI nevezésű rendezvény, ami gyakorlatilag egy születésnapi buli. Tartsatok velünk egész héten és idézzük fel együtt az emlékeket!

2011. augusztus 25., csütörtök

SF blog: Jedi Camp

hozzászólás 3 hozzászólás

"Aki nem tudja, mit fog csinálni jövő nyáron - nos, annak most elmondjuk. Megküzd azokkal az álnok, gonosz sithekkel/azokkal az önhitt, dekadens jedikkel, méghozzá a Jedi Campben. A tábor immár éves rendszerességgel megrendezésre kerül, fantáziadús, érdekes és szórakoztató alternatívát nyújtva fiatalok (és fiatal-lelkűek) számára a szokásos nyári fesztiválok mellé."

Az alábbi mondatokat az SF blog oldalán olvashatjuk, ahol is Lak számolt be az eddigi Jedi Campekről. A cikket ITT olvashatjátok.

2011. augusztus 18., csütörtök

Guild Teszt

hozzászólás 7 hozzászólás
Mialatt mi Campeltünk a Bioware bejelentette, hogy egész klánoknak is lehetőségük lesz a tesztelésre. A válogatás teljesen random módon zajlik majd, de azért bízzunk a szerencsében. :) A fórumon lévő szavazás szerint a klán a Köztársaságot fogja képviselni. Sajnos ékezeteket nem lehet használni a klán névadásánál, illetve nagyon sok próbálkozás után sikerült végre elfogadtatnom vele egy nevet. Tehát jelenleg a nem túl megnyerő nevű AEU a klán neve. IDE csatlakozzatok! Előtte regisztráljatok a hivatalos oldalon. Reméljük sikerül összeszedni a teszthez szükséges tíz embert és bekerülünk! :)

2011. augusztus 16., kedd

Jedi Camp 2011 - hatodik nap

hozzászólás 1 hozzászólás


A hatodik napra nem maradt más, mint a végjáték. Mindenki várta már, végül mi lesz a Jedik, és az egyéni történetek sorsa. Sikerült megint nem túl korán kelni, azonban más miatt is várni kellett még a játék megkezdésére: erre a napra maradt a szervezők meglepetésvendége, Vlaado megjelenése. Nem mást játszott, mint Vin Doeselt, Orthor végzetét.

Jedi Camp 2011 - ötödik nap

hozzászólás 0 hozzászólás
Az ötödik nap olyan lassan indult be, amilyen lassan csak lehetett. Sajnos előjött a Campben egy olyan probléma, ami nem igazán tartozott mindenkire, viszont meghatározhatta a játék további kimenetelét. Mit volt mit tenni, vártunk, sokat, végül pedig egy kis beavatkozással megoldottuk a helyzetet, megebédeltünk, és elkezdtük a friday friday fedőnevű játékot. Ennek az volt a célja, hogy kicsit nagyobb kikapcsolódás jelleggel, nem saját karakterekkel való rohangálással és feladatmegoldással játsszuk le a következő részt.

2011. augusztus 14., vasárnap

Jedi Camp 2011 - negyedik nap

hozzászólás 2 hozzászólás
Ez a nap igazából úgy kezdődött, hogy lefeküdtünk aludni. Az péntek izgalmaitól felbuzdulva ugyanis a konyhában virrasztottunk, némi sör, vízipipa és még több vicces beszélgetés társaságában. Szóval sokáig aludtunk. Kisvártatva megérkezett a szállásadónk, akitől néhány extra kenyeret, vizet, és persze sört kértünk. Mivel későn keltünk, úgy döntöttünk, hogy a játék és a mai "ebéd", a tócsi készítése párhuzamosan folyjon.

2011. augusztus 13., szombat

Jedi Camp 2011 - harmadik nap

hozzászólás 2 hozzászólás

Ma reggel végül sajnos az egyik táborlakó úgy döntött, hogy asztmája miatt mégis hazamegy. Ketten le is kísérték, ami sokat jelentett a számára. Az interakció végett kicsit előbb kezdtük el megfőzni az ebédet, hogy egybefüggőbb idő maradjon a játékra.


Jedi Camp 2011 - második nap

hozzászólás 0 hozzászólás


Az első nap megpróbáltatásai miatt jócskán elhúzódó lefekvést pedig hosszú alvás követte. Végül sikerült fölkelni, és rövid készülődést követően megkezdeni a játékot, valamit az ebéd elkészítését.
Nyélbe ütöttük a fénykardkészítést, valamint elkezdtük felfesteni a pólókra az idei JC jelet.

2011. augusztus 11., csütörtök

Jedi Camp 2011 – első nap

hozzászólás 1 hozzászólás
Kicsit hosszabb túrával – és pihenőkkel – mint szerettünk volna, de rendben megérkeztünk Augusztin tanyára. A ház kevésbé komfortos, mint amire számítottunk, de nem vészes. Éjjel Scythet is megtaláltuk az erdőben két hölgy társaságában, akik a szomszéd kulcsos házból valók :D A közös kaja felvitele után – nem tudott végig feljönni a kocsink – Shue és Sky kissé eltévedtek a felfelé úton, de Zera, Lak, és Jeff légdudája segítségével végül meglettek, és – kis késéssel ugyan - , de lejátszottuk az első napra vonatkozó szerepjátékot is.

2011. augusztus 8., hétfő

Jedi Camp 2011 intro

hozzászólás 1 hozzászólás
Nos, akkor fogadjátok sok szeretettel az idei intro-videót, amit az éjjel készítettünk el, lezárandó az utolsó Camp-megbeszélést. Szerintünk jó lett, reméljük, nektek is tetszeni fog. Ezennel bejelenthetjük, hogy holnapután Jedi Camp, készüljetek, mert ütős lesz!
Legyetek szívesek elolvasni a legfontosabb információkat, és a kérdéseitek ügyében tájékozódni a szervezőknél.

2011. augusztus 6., szombat

Csajok a Comic Con-ról

hozzászólás 6 hozzászólás
Én nem is fűznék hozzá semmit, csupán S'hoa szavait idézném: az egyetlen dolog amiért valaki Comic Conos képeket néz, hogy beöltözött csajok melle közé bámuljon, úgyhogy mindenféle jó ízlésre való tekintet nélkül itt egy szépre szűrt galéria.'Nagyobb méretért klikk ide.

2011. augusztus 5., péntek

Comic Con: The Clone Wars

hozzászólás 2 hozzászólás

A TCW már a 4. évadát kezdi meg a Cartoon Network-ön, a magyar adó is sugározza, tehát ebből mi se maradunk ki. Az eddigi epizódok igen megosztóak, én a magam részéről nem fűzök nagy reményeket a következő évadhoz se. Vannak pozitívumok a sorozatban, ám a készítők rendre csinálnak valami hülyeséget, amivel elrontják az egészet. Nincs a részek között kronologikus sorrend, nincs az évadnak adott története, a filmek főszereplőit nagyon erőltetik és az eddigi kánonnal való ütközése is zavaró, stb.

Mint minden évben, idén is kaptunk egy kimondottan jó trailert, sok akcióval, jó látvánnyal, reméljük jobbra fog sikerülni mint az eddigiek:


A Con-on mutattak egy Mon Calamaris videót is, ami elsőre szintén jó benyomást kelt az emberben. Vízalatti háború, búvár trooperek:


Az utolsó videón pedig Ashokát láthatjuk (khm Ásóka), amint egy havas planétán ébred, egy eddig ismeretlen karakter társaságában. Aztán egy teljes mandalori egység veszi hirtelen körbe. Úgy néz ki a Death Watch szálat is visszahozzák:


2011. augusztus 3., szerda

Comic Con: The Old Republic

hozzászólás 3 hozzászólás
A játékkal kapcsolatos talán legnagyobb horderejű információról már korábban beszámoltunk, ez az előrendelés bejelentése volt. Ám még így is van miről beszámolni! Kaptunk egy fegyverbe hívó videót, amelyben minden kaszt képviselteti magát. Személyes kedvencem a videóban a smuggler (csempész), akinek előreláthatóan hatalmas dumái lesznek.

A kampánygépezet nem szünetelt, mert a Con-on bemutatták a Köztársaság első flashpointját (ismertebb mmo-s nevén instáját), az Esseles-t. Erről azt kell tudni, hogy 9-es szint környékén találkoznak majd vele a játékosok, ezért eléggé bevezető jellegű. Ugyanakkor látszik, hogy sok múlik majd a döntéseinken, a történet tűnik eddig a játék legnagyobb erősségének.

2011. augusztus 1., hétfő

Comic Con:Blu-ray

hozzászólás 0 hozzászólás
Mint ígértem külön posztonként fogjuk tárgyalni mi történt San Fransisco-ban. Keményvonalas rajongóknak a legnagyobb hír valószínűleg a Blu-ray kiadás, ami 9 dvd-t tartalmaz, rajta 40 órányi extrát. Ami problémát jelenthet az, az ára: 40 ezer magyar forint. A Conon jött hozzá egy trailer az extra jelenetekből, íme:

Továbbá van egy videó, ahol a fanokkal beszélgetnek: ki hányszor látta a filmeket, mennyire várják az új kiadást. Látszik a Star Wars stand is, ami meglehetősen királyul nézett ki. A videó angol nyelvű, de komolyabb nyelvtudást nem igényel: