2011. július 30., szombat

Comic Con 2011

hozzászólás 1 hozzászólás

Kicsit megkésve, ám töretlen lelkesedéssel számolunk be a San Diego-ban megtartott Comic Con nevű rendezvényről. A rendezvényt először 1970-ben tarották meg, ami akkoriban elsősorban képregény fanoknak szólt. Mára azonban kinőtte magát a Con, nem csupán jelmezes rajongók vannak, hanem film és sorozat sztárok is. Előadások, szemináriumok, workshop-ok teszik a rendezvényt színesebbé. Ne feledkezzünk meg a játékgyártókról se, hiszen ők is szép számban képviseltették magukat a rendezvényen. A rövid kis bevezető után nézzük meg, hogy számunkra miért is volt érdekes.

Star Wars fronton három nagy körben voltak bejelentések:

  • a Blu-ray extra jeleneteiből kaptunk egy összefoglalót,

  • a The Old Republic háza tájáról is kaptunk videókat,

  • és a The Clone Wars 4. évadáról is érkezett képanyag.

Ezekben a témákban várhatóak tehát a közeljövőben hírek, elsősorban videók formájában. Talán lesz majd egy képgaléria is az izgalmasabb fotókról. Addig is egy kis videó a rendezvényről:


2011. július 21., csütörtök

Előrendelés

hozzászólás 0 hozzászólás
A mai nap igen örömteli üzenetet fogadott a gmail fiókomban, ami nem más, mint hogy a The Old
Republic előrendelhető. Ez azért is igazán örvendetes, mert megerősíti az idei megjelenést, egyes pletykák szerint október 27. a pontos dátum. Tehát a játék mindenképp érkezik még az utolsó negyedévben, Karácsony előtt, ami valószínűleg egy jó gazdasági döntés.
De nézzük milyen pakkok is lesznek:

Collector's Edition:

vagyis gyűjtői változat, nagyon király kis tartalommal érkezik:
- egy mini Darth Malgus szobor (must have),
- az egész egy iszonyat menő dobozban lesz benne,
- mindenféle dvd-k a készítésről, a játék zenéje, egyéb apróságok,
- egy Authentication Token (ez biztosítja, hogy ne törhessék fel a felhasználódat),
- kapunk olyan felszereléseket, amik kizárólag ehhez a kiadványhoz járnak (petek, holo droid ilyesmik)
- nem utolsó sorban az ára: 150 dollár


Digital Delux Edition:

csak digitális formában is megjelenik a játék (tehát nincs dvd, fogod letöltöd, felrakod, játszol, mint a Steam):- itt a már említett digitális felszerelések járnak (pet, flare gun stb),
- ennek a csomagnak az ára 70 dollár.

Standard Edition:
ez a szokásos dvd-s változat amit megkaphatsz a boltban is:
- itt megkapod magát a játékot, várhatóan 60 dolláros árért

További mindegyik előrendeléshez kapsz egy Color Stone-t, amivel a megadott felszerelést át tudod színezni, továbbá 30 napnyi játékidőt. Nem utolsó sorban HAMARABB kapsz hozzáférést mint a többi játékos, ez pletykák szerint 3 nap.(Tehát 3 nappal előbb kezdhetsz játszani.)

Valamint kiadták a gépigényt is:

Operációs Rendszer: Windows XP, Windows Vista, Windows 7,
Processzor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4000 vagy jobb / Intel Core2 Duo Processor 2.0 Ghz vagy jobb,
RAM/memória: minimum 1.5 GB vagy több XP / 2 GB vagy több Windows Vista/7,
DVD olvasó (a digitális kiadás fényében kicsit vicces),
Videó kártya: ATI XT1800 vagy jobb / NVIDIA 7800 vagy jobb / Intel 4100 vagy jobb,
Minimum 256 MB memóriás videokártyát igényel a játék.
Van borítókép is.
Hivatalos infó
Hivatalos fórum

2011. július 13., szerda

Jedi Camp 2011 előtörténet

hozzászólás 0 hozzászólás
Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban...

Jedi Camp 2011

A Régi Köztársaság a pusztulás szélén áll. A Jedik vezette hadsereg a külsõ régiókból menekülve próbálja megvédeni a megmaradt szektorokat, miközben a rendbéli kancellár vissza hívja katonáit a galaxis Magjának védelmére.

A magukra hagyott peremvidékeken Turan Croan, a Sith ellen elkötelezetten harcoló Revanista Rend utolsó tagja bolygóról bolygóra járva toborozza a szétszóródott, ellenálló Jediket, hogy titkos támadást vezessen DARTH ORTHOR Sith Akadémiája ellen.

Croannak az újdondsült, elszánt Jedik maroknyi csapatával talán sikerül csapást mérnie a gonosz erõk szívére; de az is lehet, hogy rábukkannak a Sith sötét titkára....Segédlet az előtörténetekhez: Az idei Campben olyan Jediket fogunk alakítani, akikhez eljutott Croan mester hívása, és ki-ki a maga indíttatásai, okai, céljai miatt ezáltal a Herusalaim bolygó felé veszi az irányt, hogy csatlakozzon az amibiózus Mesterhez. Lehetnek közöttük peremvidéket védelmező hősök, a megragadt köztársasági erőkkel harcoló partizánok, Jedi Rendből kilépett fiatal padawanok, vagy akár a Sith csábításának bedőlt, de végül mégis a Jedi utat választó lovagok. Mivel a különböző Akadémiák a Külső, Középső Peremről és a Kolóniákról a Sith martalékául estek, rengeteg Jedinek döntenie kellett a Magvilágok védelmezése, vagy a Sith-el való aktív harc között.
A Sith elleni gerillaharcban jártas Croan mester terve, hogy az ügye mellé állítva beszivárogjanak a Sith vonalak mögé, és észrevétlenül fejezzék le az akadémián folyó képzést. A kiképző központ a Herusalaim bolygón, Battlehelm városánál helyezkedik el. A bolygót a Sithek foglalták el néhány éve, és azóta rettegésben tartják a lakosait. A sötét oldali hadurakra jellemző fenyegetésekkel, és rajtaütésszerű zaklatásokkal tartják sakkban a várost és környékét. Darth Orthor egy idősebb, roppant erős, karizmatikus, megbúvó természetű Sith. Energiáit sok kortársával ellentétben nem a háborúskodásra és a galaxis feletti hatalomszerzésre, sokkal inkább a Rend táplálásához elengedhetetlen tudás továbbadására fordítja. Orthor féltett ereklyéje, melyből elmondása szerint Ereje nagyját nyeri, egy ősi Sith kard. Croan abban bízik, hogyha sikerül elpusztítaniuk a Sithek e fontos zászlajaként számon tartott tárgyat, azzal nagyban segíthetik a köztársasági ellenállás fellendülését.

Az előtörténetek megírását máris megkezdhetitek. Legkésőbb 2 héttel a Camp előttig, tehát júli vége felé igyekezzetek elküldeni őket leginkább S'hoa, vagy a többi szervező címére.
Az előtörténetek írásáról: NEM a fórumon megszokott előtörténetekre van szükség. A karakterek régmúltjára (születési hely, gyermekkor, tanulmányi évek) nincs közvetlen igény. A karakterek motivációjára, közelmúltjára a blogon megismert előtörténet-részletek fényében kerüljenek megírásra. Legfeljebb 9-10 hosszú mondatban.
Karaktereteknek mindenképpen legyen egy jól látható ismertetőjegye a játék során. Lehet egy egyedi testfestés, jelképek hordása, karakterruha vagy bármi egyéb, ami eszetekbe jut.

2011. július 10., vasárnap

Dark Ressurection elemzés

hozzászólás 5 hozzászólás
<<A TELJES FILM MEGTEKINTÉSE>>

Amikor az olaszokról beszélünk vagy szóba kerülnek, mindig más jut eszünkbe. Spagetti, Velence, Róma, jó borok. Néhányaknak, akik nagy Star Wars rajongók, azonban eszébe jut egy szinte egész estés fanfilm, a Dark Ressurection. Én nagy rajongója vagyok a lassan sorozattá bővülő franchise-nak, de nem akarok ezzel a filmmel sem elfogult lenni.

2011. július 9., szombat

Jedi Camp 2011 Tudástár - A Köztársaság és a Sith

hozzászólás 2 hozzászólás
A Sith győzelme, ha nem is végérvényesen, de közel teljes volt. A Köztársaságnak, még ha új vezetőt is kellett megszavaznia hozzá, nem maradt egyéb választása, mint visszahúzódni, és megvédeni, azt, ami megmaradt. A megfogyatkozott, szétzilált flották így aztán kivonásra kerültek, és fokozatosan visszaindultak a Magba.

Az evakuáció ütemszerűen történt, a hadsereg kisebb csapatokban indult el, a hátramaradt embereket felszedve, avagy, ha kellett, mentőakció keretében kimenekítve a bolygókról. Mindeközben a Sith elsöprő erővel támadt, felmorzsolva azt a kevés ellenállást is, amely a kancellári utasítás után hátramaradt. Elszeparálták a köztársasági erőket, és a már egyébként is összehangolt támadásra képtelen bolygókat egyesével kebelezték be.

A meghódított világok felett Sith hadurak vették át az uralmat, és kényük-kedvük szerint irányították azt. Néhányan elnyomva a lakosságot, kiskirályokként uralkodtak, kiélvezve a hatalmat, amit megszereztek, mások egyszerűen leigázták és fogságba vetették az embereket, és voltak olyanok is, akik győzelmet győzelemre halmozva, a pusztítás örömét hajszolva jártak rendszerről rendszerre. Az egyik ilyen hadúr Vin Doesel volt, akinek a neve legalább annyira ismert volt, mint magáé a Jedi Kancelláré, épp csak övé különös kegyetlensége miatt.

A harcok ezen a ponton akadtak meg, mert bár a Sith uralta a galaxis zömét, nem maradt elegendő ereje arra, hogy megtámadja a Magot, hiszen fenn kellett tartania az uralmát a megszállott rendszerek felett, és sakkban kellett tartania a Köztársaságot is, hogy az ne tudjon visszavágni. Néhány hadúr ezért úgy határozott, hogy a legyőzött Jedik maguk mellé állításával, és új Sith lovagok képzésével növelik majd erejüket. Míg más Sith haduraknak egészen más elképzelése volt...

2011. július 1., péntek

TOR-ma

hozzászólás 0 hozzászólás
Az E3 óta történtek dolgok a jelenleg legjobban várt Star Wars játék körül, nézzük is meg ezeket.

Először is kiadtak egy videót a Tatooine-ról, amiről 1 órás prezentációt tartottak a játék show-n. Erről korábban írtam, hogy elég lehangoló volt, ezzel szemben a 10 perces videó sokkal jobb! Talán azért mert ugyanannyi dolog történik 10 perc alatt, mint 1 óra alatt. A videóból az látszik, hogy tényleg a történet lesz a játék erőssége, mert játékmenetileg újdonságokat nem véltem felfedezni.