2011. április 29., péntek

You will sh*t bricks! Avagy Lego Star Wars 3 – The Clone Wars

hozzászólás 0 hozzászólás2011-ben mondhatni a trendnek megfelelően jelent meg a Lego legújabb gyártású játéka, mely követi az eddigi jól bevált sémákat. Miszerint Lego karakterekkel kalandozhatjuk végig a történeteket, sok építéssel és logikai feladvánnyal. Aki ismeri a játékokat, azoknak nem kell bemutatni őket, mindegyik nagyon poénos. Beszéd nélkül is nagyon eredetiek és viccesek a karakterek.

2011. április 25., hétfő

Érdekességek várhatóak - Jedi Camp 2011

hozzászólás 0 hozzászólás
Hamarosan, ezen új kezdőlapon olvashattok majd felvezető információkat a készülő Jedi Camp 2011-el kapcsolatban is. Ezen bejegyzések nem a táborra vonatkozó információkat, időpontokat, és tudnivalókat fogják tartalmazni - bár természetesen erről is informálni fogunk benneteket.

Úgy döntöttünk, már jóval a Camp kezdete előtt elkezdünk benneteket, érdeklődőket bevezetni a játék történetébe. A felbukkanó szereplőkről, helyszínekről, a kor szellemiségéről és állapotáról, és más fontos tudnivalókról kapjátok majd meg reményeink szerint folyamatosan az infókat, hogy mikor majd helyben leszünk, már csak fejest kelljen karaktereinkkel ugrani a kalandba.

Figyeljétek folyamatosan az oldalt, hamarosan frissítés várható!

2011. április 21., csütörtök

MMORPG és szerepjáték-kutatás 2011

hozzászólás 0 hozzászólás
A napokban egy igen érdekes és már eddig is sokakat megmozgató kutatással keresett meg bennünket Fromann Richárd, az ELTE Szociológia Doktori Iskola Phd-hallgatója, amely a különféle, de elsősorban MMORPG-t űző játékosok szociális világát igyekszik felmérni. Egyik célja, hogy eloszlassa azt az általánosan elterjedt felfogást, miszerint a szerepjátékosok antiszociálisak, és szeretné ezáltal megismerni, és bemutatni ezen emberek világát.
Ezt, az egyébként nagyjából negyed órás kérdőívet a következő linken érhetitek el:

the old republic
Ezen felül van egy második kérdőív is, mely a különböző szerepjátékosokat, mint kontrollcsoportokat vizsgálja. Nekünk, AEÚsoknak, ez érdekesebb lehet. Az, akinek életéből hiányzik az MMORPG, de számítógépes játékok, kártyajátékok, asztali szerepjátékok, élő vagy épp a fórumos szerepjátékok útján a szerepjátékosok táborában érzi magát, annak inkább ez a kérdéssor lesz megfelelő.

Itt érhetitek el: