2011. október 18., kedd

TOR: Benyomások a bétáról

Titkos ügynökünknek sikerült bejutnia a múlt héten megtartott SWTOR Európai béta hétvégéjére és volt olyan kedves és készített számunkra egy leírást a benyomásairól. A továbbiakban ezt olvashatjátok:

Meglepődtem, amikor ott vigyorgott a leveleim közt hogy kiválasztott lettem, és kaptam béta kulcsot. Mondjuk ez csak három napos hétvégi bétára szólt, ami kint, Amerikában hetedikén kezdődött és tizedikéig tartott, az európai béták azonban egy nap csúszással kezdtek, és annyival is később értek véget. Első sorban az Empire oldalba tekintettem bele, ott is a Bounty Huntert néztem ki magamnak (ha már lúd, legyen kövér).

A BH-ban az alábbi fajok választhatóak: ember (ez csak természetes), cyborg, zabrak, rattataki és chiss. Túl humanoid a felhozatal - de ez általánosságban így van, nem csak a BH-nál, de oda igazán betehették volna a trandoshan fajt, szerény véleményem szerint. A sith warriornál azonban lehetett választani Sith fajból is, például. Ami még a fajválasztást illeti: a chiss több szempontból mókás, hogy bekerült. Először is; a chiss nem az a faj ugye ami egykönnyen skalpgyűjtögetésre adná a fejét, ő inkább az a felsőbb rendű vagyok, ti meg mind le vagytok magasról tojva fajta. A másik érdekesség: a chiss ekkor még nem tartozott a felfedezett humanoid fajok listájába. Mindez a készítők szerint részletkérdés lehetett ezek szerint...

De ha már ott voltam, akkor megnéztem a Jedi  kasztot is, mondjuk ott karaktert nem csináltam csupán a kiváncsiság vezérelt oda - itt a rattataki a twi'lekkel cserélt helyet, illetve a chisst a miralukai pótolta. a Jedi választhatókkal nincs is probléma, illetve de: kevés. Amit még észrevettem, azt játék során vettem észre: a zabrakoknak BH-ként is lehetett Maul-tetoválásuk. Kérem szépen, az egy ősi sith tetoválás.... áh, mindegy is. Elkészítettem a karakterem és a játék egy nagy hibájába kerültem - a login és a logout  iszonyatosan lassú. Le is húztam, remélem korrigálnak majd rajta. Viszont egyszer se lettem kidobva a játékból. Ehhez az is kellett, hogy a high grafikát mediumra állítottam, de így is laggolt a történet, így aki szeretne mindenképp játszani a játékkal, annak véleményem szerint ajánlott a 4 giga RAM (vagy csak nem bírta a hálózat a sok játékost..?). Amikor a játékba beléptem, akkor egyből egy kis videót indított el - karakterünk leszáll a hajóval és egy meghatározott cél felé lépked igen ráérősen. A Quest-videókat ajánlott végigszotyizni, ugyanis a kis videó hiányában nem jár a quest. A rendszere nekem nagyon tetszett, igazából olyan volt, mintha a KotOR-t átültették volna MMO stílusba: a karakterünkhöz beszéltek, majd feltettek három lehetséges választ, amik közül ha egyre kattintottunk, akkor azt a karakterünk saját stílusában kifejtette. Itt meg is hökkentem. Nekem a viszonyítási alapom ugye a WOW volt, és ott az volt, hogy csak áll mindenki egy helyben, a quest mobok is, amikor muszáj megmozdulnak, de az luxus volt ugye. Itt viszont beszélt, mozgott, a karakter válaszolt, de amikor nem quest volt, a quest-adó mobokon kívül a mobok nagy része valamiféle tevékenységet folytatott, ez tetszett. A másik dolog, amit jó ötletnek találtam, az a light side és dark side pontok voltak, melyeket egy-egy ilyen quest-párbeszéd során lehetett kiváltani döntésedet illetve, és így az illető karakter nem csak képességeiben fejlődik, hanem személyiségében is.Úgy hallottam, át is lehet állni egyik oldalról a másik oldalra - sajnos ilyet nem tapasztaltam a béta hétvége alatt. Sőt! Ugye minden karakternek jár egy companion, ezen a companionk is belepofáznak a questbe, ha jónak látják, és emellett maguk is értékelik a választ amit adtál, és lehet náluk mínusz vagy plusz pontot szerezni. A harcrendszer viszont egy az egybe WoW harcrendszer - azt hiszem, nem kell sokat részletezzem.

Emlékszem, Wow-ban hogy utáltam mikor meghalt a karakter, akkor viszafuti megtalálni felszedni anyám kínja... nem, sose tetszett. Itt mintha ezt a problémát küszöbölték volna ki: lehet választani,hol akarsz ismét éledni; ha akarsz visszakerülsz egy közeli medic droidhoz, vagy hívsz egy probe-ot, ami helyben feléleszt és tíz másodpercig láthatatlan vagy az ellenfelek számára. Ez azért is jó, mert így nem vész el az esetleges loot :) Ami meg a loot-ot illeti: nem minden mob loot-olható, mit karakterünk kiiktatott. Nem tudom ki hogy van vele, nekem ez tetszett.
Grafikailag nagyon szépen meg lett oldva, míg a Warcraft világában úgy vannak megoldva a karik, hogy van egy pixelnyaláb ami nyúlik összemegy mozgáskor, itt nagyon szépen ki van dolgozva minden, és nem vettem észre ezt az undorító kinyúlást, az árnyékok is csudaszépek lettek (hjjaj, milyen lehetett volna high grafikában).

Mikor 15-ös, vagy valami hasonló szintű lettem a BH-val - nagyon lassan lehet szintet lépni - , úgy döntöttem meglesem a Sith Warriort is. Sith-sithel is lehet lenni (mint korábban írtam), ez jó volt, tetszett. Sajnos a kezdeti szintekre jutottam csak el, de ezalatt is nagyon ígéretesnek tűnt nekem. Az a skill-je különösképp tetszett, hogy messziről be lehetett ugrani a tömegbe és el lehetett kaszabolni az ellent.
Én csak ajánlani tudom, szerintem jó játéknak ígérkezik, több szálon el lehet indulni (találkoztam a Revan szállal is), mindemellett csak óvatosan: Addiktív! :)

3 megjegyzés:

  1. Miralukai Jedi, isten áldja a Biowaret. Imádom őket :D
    Amúgy vagy a képek rosszak, vagy a grafika a rossz, de ez szerintem Kotor és Jedi academy grafi keverék...
    Minden más isten király, olyan amit elvárok életem játékától xD

    VálaszTörlés
  2. Kenny: nézd már meg milyen a játék grafikája :D http://youtu.be/4oy-2E4YQpU

    VálaszTörlés