2011. október 6., csütörtök

Star Wars tipográfiai poszterek beteg gyerekek megsegítésére


A H-57 Creative Station egy kisebb milánói reklámügynökség, amelynek három vezetője, Matteo Civaschi, Gianmarco Milesi és Sabrina Di Gregorio mind hatalmas Star Wars rajongók, akik tavaly novemberben elhatározták, hogy készítenek egy sorozatnyi reklámposztert Star Wars karakterekkel úgy, hogy kizárólag létező – és főleg régi – betűtípusok karaktereit használják fel. Az első néhány posztert elajándékozták a cég vásárlóinak. Ezek után Darth Vader, Yoda és egy rohamosztagos képe – olyan betűtípusok karaktereiből létrehozva, mint a Bodoni Bold és a Helvetica Light Condensed – felkerült az internetre és ott napokon belül vírusként terjedt el. Az ügynökség több száz levelet kapott a rajongóktól a világ minden tájáról.
Civaschi elmondása alapján az ötlet akkor pattant ki a fejéből, mikor macskája, Rommel leverte az asztalról a Darth Vader maszkot, mire Civashi lehajolt, hogy fölvegye, ám fordítva vette fel. Elkezdte így megfigyelni a maszk formáit, s rájött, hogy a maszk szájrésze hasonlít egy W betűre. Ekkor határozta el, hogy pusztán tipográfiai módszerekkel létrehozza a Sötét Nagyúr képét.
Steve Sansweet, a Lucasfilm alkalmazottja, aki szenvedélyes Star Wars gyűjtő és vagy tizenhat Star Wars könyv írója, kapcsolatba lépett az ügynökséggel, hogy megtudja, honnan erednek ezek a képek, s hamarosan elkezdték megbeszélni, hogy hogyan lehetne ezt úgy kivitelezni, hogy a többi Star Wars gyűjtő is örömét lelje benne. Most a H-57 cég egy online akciót rendez, ahol eladásra kerülnek korlátozott számban a poszterek, a bevétel teljes összegét pedig a nemzetközi szervezetcsoport, a Make-a-Wish olaszországi pontjának ajándékozzák. Ez a cég világszerte súlyos betegségben szenvedő gyerekekkel foglalkozik, mint egy „kívánságteljesítő szolgálat”.
A H-57-esek mindegyik modellből háromszáz példányt bocsátanak áruba az eBay-en október 21-től. Ezek 50x70 cm méretűek lesznek, le lesznek pecsételve és meg lesznek számozva. Sőt, november 24-től Milánóban egy különleges esemény fogja zárni az eladásokat. Itt harminchárom extra méretű (70x100 cm), vászonra nyomtatott poszter talál majd tulajdonosra. Ezeket a nagy plakátokat szintén meg lehet majd rendelni eBayen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése