2011. október 26., szerda

RPG aktuális - A farkasok ideje

Lak Kanianlak, a Jedi Rend nagymestere tragikus időszakon próbálja túltenni magát. Egyik tanítványa, Blase al Harad a sötét oldalra állt, és elhagyta őt, a másik, Skygo Ace is közel került a bukáshoz. Miután Skygo is magára hagyta mesterét, hogy valahogy visszataláljon a Jedik ösvényére, Lak úgy dönt, lemond a Jedi Nagytanácsban lévő helyéről, és némiképp visszavonulva, átlagos Jediként veszi fel újra a szolgálatot. Önkéntes száműzetését szülőbolygóján, az Uvena Prime-on kezdi, ahol a helyi polgárháborús konfliktusokat próbálja elsimítani. A belső viszály végül háborúhoz vezet, ami Lakot is magával rántja. Bár törekszik a konfliktus rendezésére, egyre inkább kicsúsznak a kezéből a dolgok, és a harcok kellős közepén kénytelen beismerni, hogy padawanjai elvesztése mélyebb nyomot hagyott benne, mint eddig gondolta. Az elfojtott lelki válság lassan teret nyer benne, s lassan maga sem tudja, hová tartozik igazán.

A Jediknek kapóra jön, hogy Lak megmaradt tanítványa, Skygo Ace visszatér a kiképzésről, és újra csatlakozni kíván mesteréhez. Kanianlak és Ace pártfogói a forrongó bolygóra vezénylik a padawant, abban a reményben, hogy az ingadozó shistavanen ennek hatására összeszedi magát.

Azzal egy időben, mikor Skygo megérkezik, az Uvena Prime fővezére kihirdeti a Farkasok idejét, ami a shistavaneneknél a totális, vérszomjas háború megfelelője. A Jedik arra törekednek, hogy megelőzzék a nyers brutalitás elszabadulását, azonban egészen más módon állnak a feladathoz. Lak, aki jól ismeri népe kultúráját, úgy dönt, hogy részt kell venniük a háborúban ahhoz, hogy minél gyorsabban vége legyen. A döntést végül Skygo is elfogadja, és csatlakozik Lakhoz, hogy egy felderítő küldetéssel segítse a Prime seregét. A céljuk egy erőd, Troy, amit az Uvena III serege elfoglalt nem messze a Prime fővárosától. A két Jedi egy csapat zsoldos katona élén próbál olyan információkat megszerezni, amik segítségével a Prime a legkevesebb véráldozat árán beveheti Troyt, ezzel gátat vetve az ellenség előrenyomulásának, és új alkupozíciót kialakítva.

A küldetésen velük tart Serbithar Rhuun is, a zsoldos. Rhuun felemás viszonyban van a Jedikkel és az erkölccsel, azonban ahogy összeismerkedik a két Jedivel, szép lassan változni kezd, megmutatva jellemének azt a rejtett oldalát, amivel kiérdemli a bajtársi viszonyt.

Idővonal: BBY 396
Csatlakozási lehetőség: zsoldosok, csempészek, GBE ügynökök

Szereplők:

Lak Kanianlak - Jedi Mester, shistavanen, férfi. Korábban a Jedi Tanács tagja volt, most diplomataként van jelen.

Skygo Ace - Jedi padawan, ember, férfi. Lak tanítványa, aki meglehetősen egyéni úton fejlődik. Későn került a Rendbe, meglehetősen kialakult személyiséggel és életúttal. A kor egyik legnagyobb Jedije, Garda Antilles pártfogoltja.

Serbithar Rhuun - zsoldos, ember, férfi. Kemény harcos, akit az Uvena Prime bérelt fel, hogy részt vegyen polgárháborúban.

Részlet a történetből:

- Legalább nem mondhatják, hogy unalmas az út - húzta mosolyra a száját Sky. - Szerinted mikor érünk Troyhoz?
- Az átkelés után gyalog megyünk, nehéz terepen, úgyhogy úgy saccolom, hogy hajnal felé. Valószínűleg mi leszünk az első felderítő alakulat, úgyhogy lesz időnk kidolgozni valamilyen tervet a többieknek is. Mire itt lesznek, szerzünk menedéket, meg nagyobb vonalakban átnézzük a lehetőségeket. Aztán elkezdjük keresni a gyenge pontokat.
- Egyszerűnek hangzik... Gondolom neked egy kicsit nagyobb teher. Érzek benned némi vívódást.
- Bennem nincs vívódás... Nyugodj meg, Sky, nem vonódom bele jobban, mint egy Jedinek szabad.
- Rendben, csak megjegyeztem... Amikor a Devaronon voltam békefenntartó, nekem is nehéz volt, pedig az nem a saját népem volt... A Melidán pedig...
- Skygo, most melyikünk vívódik tulajdonképpen? - kacsintott Lak, és vállon veregette. A zsoldosok befejezték az álcát, és parancsra vártak. A két Jedi eligazította őket, majd Lak átöltözött helybelinek, és elindult, hogy megszerezze a járműveket.
Sky indulást vezényelt, és viszonylag alacsony készültségi szint mellett menetelni kezdtek. Itt még nem voltak veszélyben. Egy rövid idő után észrevette, hogy Rhuun mellette gyalogol.
- Kérdezhetek valamit? - szólalt meg a zsoldos. Az "uram" természetesen hiányzott a mondat végéről. Ennél a népségnél azt ki kellett érdemelni. Sky egykedvűen bólintott. - Ez a háború személyes ügy maguknak?
- Mármint Kanianlak Mesternek és nekem? Nos... Igen, azt hiszem, mondhatjuk személyesnek. Mindketten kötődünk ehhez a néphez.
- Gondolom különösen ő... Én úgy tudtam, hogy a Jedik nem személyes okokból harcolnak.
- Általában ez így is van. A Szenátus és a Tanács jelöli ki a problémákat, amiket meg kell oldanunk. Az olyan esetek, mint ez, ritkák.
- Tehát maguknak lényegtelen, hogy kinek a háborújában vesznek részt?
- Tulajdonképpen igen, ez a helyzet.
- Nos, akkor annyira nem is különbözünk - vonta meg a vállát Rhuun. - Engem sem érdekel, hogy kinek a háborúja. Ha kellek, akkor jövök. Nem személyes ügy - elmélkedett a zsoldos. Sky felvonta a szemöldökét a párhuzam hallatán, de nem sértődött meg.
- No de önt nem érdekli, hogy ki miért küzd. Önt az érdekli, hogy kinek van több pénze. Mi viszont azért veszünk részt a konfliktusokban, hogy a még lehetséges legjobb helyzet szülessen meg belőlük.
- Nos én is. A lehetséges legjobb nekem.
- Látja, ez egy lényeges különbség. Amikor én azt mondom, hogy nem személyes ügy, abban az önzetlenség is benne van. Most sem azért vagyok itt, mert úgy gondolom, hogy a Prime-nak van igaza. Hanem mert a Prime mellé állva jobb kilátásokat tudok biztosítani a rendszer egészére. Még a mostani ellenségnek is.
- Önzetlenség... Nos, engem nem a Szenátus fizet, meg a Köztársaság adózói... Nekem nagyon is lényeges a haszon! - vágta rá epésen Rhuun. Sky úgy vélte, hogy a zsoldos azt hiszi, hogy elítéli. Úgy látta, jobb egy másik szempontból megközelíteni a témát.
- Hisz ön valamiben, Serbithar? Úgy igazából? Valamiben, amiért akár áldozatot is hozna? - kérdezte, megőrizve a társalkodó hangnemet. Nem számon akarta kérni a férfit. Rhuun láthatólag gondolkodóba esett, de nem válaszolt. Némi hallgatás után Sky rájött, hogy a beszélgetés véget ért.Sky lementett története (az Uvena előttig): http://azeroutjai.fw.hu/skystory.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése