2011. október 12., szerda

The Clone Wars: Darth Maul visszatér

Most már egészen biztos: a Baljós Árnyak Sith harcosát, a Legacy éra Sith-jeinek külcsínre leginspirálóbb karakterét, Darth Mault visszahozzák az élők sorába, méghozzá a népszerűségében egyre inkább megosztott The Clone Wars animációs sorozatban. Dave Filoni, a sorozat rendezője erőteljes visszajelzésre számít a rajongóktól, és ígérete szerint nem csupán egy rövid szerepet szán az elvetemült külsejű Sith lordnak.

Darth Mault, akit annak idején, több, mint egy évtizede vágott keresztbe Obi-Wan Kenobi, már láthattuk a sorozat harmadik évadjában Talzin, a dathomiri éjnővérnek hála, aki megmutatta őt a varázsgömbjében Savage Opress-nek, de ekkor még ez csak egy igen erőteljes utalás volt, most azonban már biztossá vált, hogy tavasszal ismét akcióban láthatjuk őt - természetesen először csak az amerikai Cartoon Network-ön.

Non-canon, azaz nem kanonikus képregény készült már arról, hogy megtalálták Mault, és mechanikus lábakat kapott, a szarvait pedig elfelejtette lereszelni, és így csapott össze Obi-Wannal, vagy egy másik, melyben pedig magával Darth Vaderrel küzdött meg, de valószínűleg kevesen gondolták, hogy ennek bármiféle alapja is lehet majd. Hát, most lesz, és a sorozatot ismerve, miszerint nagyjából képtelenek mást szerepeltetni Anakinon, Obi-Wanon és a már kissé elviselhetőbb Ahsokán kívül, az is sejthető, hogy ez mivel jár majd.

Filoni szerint Maul olyan izgalmas, dinamikus és érdekes karakter, hogy az első filmre gyakorolt hatása akkora, hogy ha visszanézünk az előzmény trilógiára, elfeledkezhetünk róla, hogy nincs is benne mind a három filmben. Legalább annyira meglepődött ő maga is, mint mindenki más, mikor George Lucas megkérte, hogy találjon módot rá, hogy visszahozzák Darth Sidious egykori tanítványát.

Mielőtt azonban visszaköszönne a fél-zabrak (ha-ha) a tévéképernyőn, még láthatjuk őt a moziban is, természetesen a Baljós Árnyak 3D-s bemutatásának köszönhetően. Ennek vélhetően nagyobb sikert könyvelhetünk el, mint az animált szerepeltetésének, a TWC legutóbbi részeit, és George Lucas közelmúltban hozott döntéseit elnézve.

12 megjegyzés:

 1. fuck that shit!!!
  ezennel megalapítom az anti TCW légiót, csatlakozzatok feleim!

  VálaszTörlés
 2. Kíváncsi vagyok, hogy tényleg a non canon pórszívólábú verziót teszik-e be vagy azt, hogy Erőt fecskendeztek belé intravénásan és ettől kinőttek a lábai. :) Muhahahaha :D

  VálaszTörlés
 3. Bárhogy is lesz, nem véletlenül született több non-canon cucc is arról, hogy túlélte a félbemetszést meg a reaktorba zuhanást, vagy épp mégse, de feltámasztották - erre sajna igenis kapni fognak az emberek, mert úú Darth Maul.

  VálaszTörlés
 4. Ezért mondom h. a TCW a kánon meggyalázása, egyszerűen baromság az egész. Olyan mind a Dallas, kiderül h Maul nem halt meg csak a Jedik azt álmodták.

  VálaszTörlés
 5. Hát.... érdekes. Minden esetre gondoljunk bele, ha a mai világban születne meg Boba Fett felélesztésének a gondolata. Nos őt nem vágták ketté, de egy állat gyomrába zuhant, ahonnan elvileg nincs menekvés. Aztán még rá is robbant Jabba fél udvartartása. Azért felhördülnénk, ahogy most is tesszük. De nyilván nem azért aggódunk, mert Maul feléledhet, hanem azért, mert mindezt a TCW-ben teszi meg.
  Nem tudok bizakodni, tuti elrontják. De ne legyen igazam.

  VálaszTörlés
 6. Boba Fett felélesztéséről szerintem még a rajongók nagyja sem tud, mivel kevésbé populáris formában jelent meg. Ha Mault egy tehetséges író hozná vissza a halálból, valószínűleg jobban és emészthetőbben tenné meg, mint ezek a pancserek, akik nem is ismerik azt, amibe belepacsmagolnak.

  VálaszTörlés
 7. Igen, ezt mondtam én is.

  Amúgy meg igazad van, de rajongó és rajongó közt is különbséget kell tenni. Szerintem 3 fajta van:
  1) a filmes: aki szereti az SW-t, de kb a fanboysban szereplő "lexikális" tudáson és a filmeken kívül nem sokat tud
  2) a rajongó: aki szereti a filmet, olvasott már könyvet, és nagyjából vágja a dolgokat, de nem tudja, ki az a Mas Amedda vagy Kud'ar mub'at
  3) a megszállott rajongó: mindent ő sem tud, de elég tájékozott és hasra jó közelítéssel meg tudja mondani, hogy mi micsoda, ha még nem hallotta
  :D ezt most csak megjegyzésképp mondtam

  VálaszTörlés
 8. És igazából van egy 4-ik kategória, akit úgy hívnak hogy Ritzl András :D Mondjuk nem tudom, hányan értik és értékelik majd itt ezt a poént :D :D ;)
  Minden esetre nem akartam bántani senkit, csak poén :D

  VálaszTörlés
 9. Szerintem már mindegy ennek a sorozatnak. A "hátha jó lesz" mindig ott van, mikor leülök megnézni egy-egy részt, de egyre kevésbé érdekel. Ez alapján akár még ez is beleférhet, és persze "hátha ..."

  VálaszTörlés
 10. Elméletben Boba valahogyan kiverekedte magát a cucc alól-közül. (Wookepedia-n legalábbis ezt írják) De azt nem értem, hogy most miért kell előrángatni ezeket a szereplőket...

  VálaszTörlés
 11. Nekem is a kedvenc szereplőm, de mégis azt mondom, hogy menjenek szerencsétlennek az újjáélesztésével... nos... leginkább oda, ami csak fiúknak van.

  VálaszTörlés
 12. Csatlakozom.

  VálaszTörlés