2011. szeptember 18., vasárnap

RPG aktuális - Umgul

Következő cikkünk egy igen komplex történetet mutat be, amely az Umgulon (Középső perem, Mulgard szektor, Darglum rendszer) játszódik.
Külön köszönetet érdemel Gia, amiért részletes információkkal látott el a kalandot illetően, s amely infók helyenként átszerkesztett verzióját láthatjátok itt.

Szereplők:

Gianea Marani – ember, nő, szenátor. A Marani család egyetlen lánya. Nemrég nevezték ki Coruscantra, de az otthoni problémák miatt megpróbálták megölni, így a Tanács két Jedit állított mellé, akik feladata a szenátornő védelmezése.

Jeff Durron – ember, férfi, Jedi Mester, a szenátornő kísérője.

Ried Si’heal – ember-szerű, férfi, Jedi Lovag, Gia másik kísérője.

Nadda a hutt – aki át akaraja venni az Umgulon az irányítást úgy, hogy bábokat állít a vezetők helyére, és a háttérből uralja a szerencsájátékokból és turizmusból élő bolygót.

NJK karakterek:

Grozamak – vörös twi’lek férfi, Nadda umguli maffiájának vezetője. Cselszövő lángelme, magas intelligenciával és jó harci képességekkel rendelkezik.

Raven – Alakváltó nő. Fejvadász, Grozamak bérence valamint jobb keze. Hidegvérű és remek harci képességekkel rendelkező bűnöző. (Megjegyzés: nincs köze Raven nevű játékosunkhoz)

NEM – Gia szerencsétlen protokoldroidja. Öreg, ezüst színű, női személyiségű.

Teegrah – Eredetileg játékos karakter, ő találta ki a történetet, ám amint írásra került a sor, inaktív lett és azóta sem került elő.

Bouwnierek - Devaronról származó umguli nemesi család, növekvő befolyással a népre. Nadda a markában tartja õket, de õk nem tudják, hogy umguli előretörésük az ő műve. Jelenleg a bolygón lévő káosz kirobbantói, akik megtámadták a Marani családot.

Hovinacok - Emberi család, akik már generációk óta az Umgult kormányozzák. Legfõbb szövetségeseik a Maraniak, már kezdik érezni a vesztüket.

Marani család - Emberi nemesi gazdag család, akik jelentős politikai erőt képviselnek még mindig. A kormányzó párt elfogult támogatói. Khan Marani, Gia apja a tulajdonosa a Hotel Maraninak, a legnagyobb szállodakomplexumnak Umgul Cityben, mely kaszinó is egyben, valamint a családé a legnagyobb versenycsöpp istálló is. Mila Marani, Gia anyukája pedig sokáig nagykövet volt, most diplomáciai tanácsadó, neki köszönhetően jó kapcsolataik vannak magas körökben. Van még két fiú is, az egyik Rashi, aki bajba került, miatta keveredett a dolgokba az egész család.

Dimerek - Bothan nemesi család az Umgulon, akiknek egy kissé növekedett a népszerűségi indexük az utóbbi időben.

Mr. Eliot - Politikus a maffia befolyása alatt.

Xamo - Duros, a dokkokban dolgozik, a maffia befolyása alatt áll.

I5-K9 - Grozamak szerencsétlen protokolldroidja.

Rashi Marani - Marani fiúcska, 17 éves kamasz, Raven befolyása alatt. Egyre idegesebb, mindentõl fél, nagy bűntudattal küzd miután miatta meghalt egy miniszter, robbantottak a Versenycsöpp Arénában, és megpróbálták megölni húgát, Giát is.

Lisuah - Gyönyörű hölgyike, aki prostituáltként keresi a pénzét, Rashira akasztotta rá a fõnöke. Nem áll közvetlenül a maffia befolyása alatt. (a főnöke Grozamak embere)

Zowwokorro - őrült vuki, aki a szerencsejáték szerelmese. Vesztés esetén vérfürdõt rendez. Jelenleg börtömben.

Dasuri - Miniszter, aki Rashi nem szándékos közbenjárása miatt meghalt.

Margot nõvér - Rashi ápolója, akit Raven megölt, és felvette a személyiségét.

Sasha nővér - Ápolónõ a Marani Hotelben

Mira - Ápolónõ a Marani Hotelben

Kerria Mornea - Valami nőstény, Jedi és Sötét Jedi múlttal. Most szürke renegát sötét Jediként a Bouwnierek biztonsági főnöke.

Eddig történt:

Gia épphogy bemutatkozott Coruscanton, máris bajba került. Testvére sötét ügye miatt bérgyilkost küldtek, hogy megöljék. Ő és családja a Jedi Rendtől kért és kapott segítséget. Titokban utazott haza két Jedi - Jeff Durron és Ried Si'heal - társaságában, akik megpróbáltak utána járni a történteknek. Annyi bizonyos, hogy Gia fiatalabbik bátyja Rashi, egy nő miatt alvilági körökbe keveredett, akik megzsarolták, így belekeveredett Dasuri miniszter meggyilkolásába. Mivel ki akart szállni, hogy megijesszék, felrobbantották az aréna egy részét, vele együtt. Megsérült, de nem halálosan, a családi hotelben ápolták, ahová Raven, az alakváltó bérgyilkos beszivárgott és előbb egy nővér, majd most Khan Marani testőrparancsnokának bőrében randalírozik.
Mindekzöben Nadda embereinek és a beképzelt Bouwnierek közreműködésének köszönhetően pánik tört ki az Umgulon. A versenycsöpp arénát bezárták, a vendégek menekülnek, a helyiek lázadás közeli hangulatban tomboltak az utcákon, félve hogy a támadások miatt összeomlik a gazdaság, mely a játékokra és szerencsejátékosokra épül.
Gianea nemrég, épp a legjobb pillanatban tartott egy rögtönzött beszédet az ostromlott Marani Hotelban, amelyet közvetítettek az egész bolygóra, s beszédének hatására a kedélyek lecsillapodtak, az emberek hazatértek, és megindult a romok eltakarítása. Mindenki reménykedik, de még hátra van egy tárgyalás a kormánnyal.
Persze, hogy ne legyen egyszerű a dolog, újabb szabotázsokat hajtottak végre a Maraniak és a Jedik ellen, Raven is úton van gyilkos szándékkal, miközben a többiek még midig a következő lépésen gondolkoznak...

Az érintett játékosok tartalomjegyzékei: Jeff Durron.
Az bemutatott történetrész utolsó posztja: itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése