2011. szeptember 25., vasárnap

RPG aktuális - Impel Down

A most következő történet nem épp egy megszokott Jedi-küldetés, ám annál izgalmasabb, titokzatosabb, néhol meg egyenesen félelmetes.
Tulajdonképpen egy nyomozásról van szó, amely néhány Jedit a Belsavisra (Külső Perem, Bohznee szektor, Belsavis rendszer) vezet, itt pedig a Galaxis egyik leghatékonyabb börtönébe, az Impel Down-ba.

Szereplők:

Soossyy Afrost - tugruta férfi, Jedi Lovag, aki a nyomozást elindítását kezdeményezte. Avraelydarral és annak mesterével pár hónapja küldetésen voltak a Phorlis nevű bolygón, ahol hirtelen fegyveres felkelés tört ki a kormány ellen. A Jedik természetesen békés megoldásra törekedtek, de mivel ez a helyzet nem volt előre látható, s mivel tulajdonképpen felülmúlta őket a helyzet súlyossága, a küldetés végül nem járt sikerrel.

Jayson Cracken - twi'lek nő, Jedi Mester, aki Lovaggá válása óta különböző kutatásokat végzett az Erőt és a benne keletkező rezgéseket, ezek eredetét, kiváltó okát illetően. Ennek köszönhetően igen gazdag tudást halmozott fel, bár Padawant mindeddig nem vállalt egyet sem. Mesterré válása után nem sokkal a Tanács a Belsavisra küldte, hogy az ottani börtönben folytassa kutatómunkáját figyelve a fogva tartott Erőérzékeny rabok keltette rezgésekre, ugyanakkor szemmel tartva ezeket a veszélyes bűnözőket.

Avraelydar An'daluron - zabrak lány, Jedi Padawan, aki szintén részt vett a phorlisi küldetésen, ám nem sokon múlott, hogy életét veszítse. Túlélte a felkelők utolsó, egyszersmind döntő támadását, bár a Templomban tért magához, ahol megtudta, hogy Mestere nem volt ilyen szerencsés. Ő továbbra is kómában fekszik a Gyógyközpontban.

Jiren Shan - ember, férfi, Jedi Mester, aki Soossyyhoz csatlakozott a küldetésben. Elméjébe folyton beférkőzik Padawanja halálának gondolata, amely további sötét gondolatoknak nyit kaput.

NJK karakterek:

Raynar Fleetfire - ember, férfi, Jedi Lovag, aki Avraelydart kíséri el a küldetésre. Ők ketten később indultak, Soossyy Lovaggal és Jiren Mesterrel a Belsavison találkoztak.

Sinister, Shadows és Vengenance - GBE tisztek, akik Belsavison csatlakoztak a Jedikhez. Ők is velük tartanak a börtön alsó szintjeire.

Ami eddig történt:

A phorlisi küldetés végső felvonásában megjelent egy titokzatos alak, egy Sötét Jedi, aki látszólag a felkelés kitervelője és fő mozgatórugója volt. Míg Avraelydar és mestere túlerővel szembesülve menekülni próbált, Afrost lovag megküzdött a Sötét Jedivel, ám ereje kevésnek bizonyult ellenfelével szemben. Szerencsésnek mondhatja magát, hogy megmenekült. Ám a Padawannak és Mesterének nyoma veszett. Visszatért hát Coruscantra és ott folytatta a nyomozást. Nemsokára kiderítette, hogy a Belsavison van fogva tartva a felkeléssel kapcsolatba hozható alak, aki talán elvezetheti őt ahhoz a bizonyos Sötét Jedihez, név szerint Arnet Vercelhez. Jiren Mesterrel az oldalán tehát elindult a Belsavisra.

Avrát később megtalálták mesterével együtt és vissza is hozták őket a Templomba. Mikor a Padawan végre magához tért, Soossyy után érdeklődött. Csatlakozni szeretett volna a Lovaghoz, ám a Tanács ezt csak úgy hagyta jóvá, ha vele tart egy másik Lovag, Raynar Fleetfire.

Avra és Soossyy Cathibán, Belsavis egyik egyenlítői régiójában találkozott újra. A GBE őrsön tartott egyeztetést követően indultak is az Impel Downba.

Az Impel Down-ról tulajdonképpen igen kevés információ van, ami nem titkosított. A Yavini csata előtt körülbelül 550-ben kezdődtek az építkezési munkálatok. Belsavis maga már jó ideje, hogy valamilyen nagyobb börtönkomplexusnak ad otthont, így az Impel Down-ba is felhasználtak több régi, de jól bevált védelmi rendszert, amelyeket még elődeinél alkalmaztak.

A börtön maga a Gostall hegység lábainál található. Kétszáz méteres adótornyával bizony eltörpül a sziklamonstrumok mellett, ám a cellák nem itt találhatóak.

Mélyen a felszín alatt, több szint található, melyek megközelítése csupán egy-egy emeletet haladó liftekkel lehetséges. A rabok ezeken a szinteken vannak "elszállásolva".

A börtönben találkoztak Jayson Cracken Jedi Mesterrel, aki úgy döntött, hogy velük tart az alsóbb szintekre, mivel itt-tartózkodása óta alaposan kitanulmányozta azoknak tervrajzait, ezzel segíthet a nyomozásban. Ám magát a védelmi rendszert ő maga sem ismeri...

Érdemes követni hőseinket ezekre az alsó szintekre. Sötét, veszélyes helyekről van szó, de ugyanakkor izgalmas és megragadó történet kerekedik ki belőle, ezt garantálom.
Az érintett játékosok tartalomjegyzékei: Soossyy Afrost, Jayson Cracken, Avraelydar An'daluron, Raynar Fleetfire.
A bemutatott történetrész utolsó posztja: itt.

2 megjegyzés:

  1. Érdekes sztori! Ez a bizonyos Sötét Jedi kapcsolatba hozható a közelgő global eventtel?

    VálaszTörlés