2011. szeptember 1., csütörtök

Hat év az Erő útjain: Jeff visszaemlékezése

Szeretnék én is pár dolgot megosztani születésnapi jókívánságként itt, mivel az én életemben is egy bizonyos fordulópontot jelentett a fórum.
Az én történetem a fórum megtalálásától saját magam megtalálásán át és a mai napig tart konkrétan, de ne szaladjunk ennyire előre.
Az én történetem a fórummal egészen 2008-ig nyúl vissza, amikor bár nem ismertem ezt a közösséget, de fellángolt bennem az a régen alvónak hitt tűz, amit valaha Star Wars-nak hívtam. Egy már nemigen működő multigaming klán (MarineCorps) fórumán nyílt egy picike szerepjátékos off-topic. Ment már egy pár hete, gondoltam, hogy én is kipróbálom magam a dologban. A történetet és a karaktereket nemigen tudtam beazonosítani, mivel egy teljesen az adminok által kitalált világban játszódott. Ez azért volt baj, mert néhány részlettel egyáltalán nem voltam tisztába és egy kicsit elvesztem.
Később személyes okok miatt kiléptem a klánból, viszont a szerepjátékos tapasztalatok és emlékek (ha lehet így nevezni, mert tényleg elhanyagolható volt a játék, de) velem maradtak. Elkezdtem ugyanilyen fórumra épülő szerepjátékokat keresni a neten és az egyik találat ide vezetett. Az első reakcióm egyből az Alt + F4 leütése volt, miután a szabályrendszert egyáltalán megszagoltam. Pár napig picit hagytam állni a dolgot, majd visszatértem, regisztráltam és megírtam a karakteremet. A jellemvonások nagy részét a régi fórumos karakteremtől hoztam át, viszont egy csomó személyes élményen alapuló dolgot is beleírtam, amiket (talán ,,szerencsére") már kinőttem.
Ezzel egy időben kezdtem bontogatni a szárnyaimat, mint filmes. Írtam egy forgatókönyvet, készült belőle egy elhanyagolható film is, amit pár jó pár hónappal be is mutattam a társaságnak.Akkor még nem sejtettem, hogy ki milyen lehet élőben. Persze volt fogalmam az alap-emberekről (Sky és Lak személyéről a Fix.TV-s adáson keresztül), de a többiekről fogalmam sem volt. Annyit tudtam, hogy Moszkva tér, Délben (azt hiszem Április 11 volt, de az biztos, hogy szép időben). Kis körözés után feltűnt nekem egy Stormtrooperes póló és félénken odaléptem az ismeretlen emberhez.
-Bocsi, ez az AEÚ fórumtalálkozó?
-Igen!
-Jeff Durron vagyok!
-Én Zera.
Majd lassan mindenki bemutatkozott. S'hoa, Grimi, Amy, majd később Kyra is befutott. A két általam félig ismert alak még mindig sehol. Mint jó kiskatona, tudatosítottam mindenkiben, hogy jó leszek a Jedi Camp-be, és fel is tettem egy Padawan-fonatot, amit néhány cérnából és egy toll kupakjából csináltam. Elvillamosoztunk egy Pagodába, ahol Lak már full páncélba várt. A sisak alatt pedig kikandikált az ismerős arc. Később megjött Sky és Shue is, így teljes volt a csapat. A történethez egy kis finom adalékként (ami inkább poén), hogy a szüleim ott köröztek észrevétlenül a pagoda körül és szemmel tartottak minket. :D
A találkozó számomra jól sikerült.
Ugorjunk egy kicsit a 2009-es JC cselekményéhez. Egy olyan társaságot ismertem meg egy hét alatt, akik az egyik legnagyobb ,,hibámat" képesek voltak zokszó nélkül tolerálni. Konkrétan én egy absztinens alkat vagyok (nem él alkohollal és más egészségtelen dolgokkal semmilyen körülmények között). Ez 18 év alatt SEHOL nem fordult elő, és ezért a mai napig hatalmas tiszteletemet élvezi a fórum valamennyi érintettje!
Ehhez a táborhoz köthető az első filmem premiere is, melyet pozitívan fogadtak, annak ellenére, hogy én mind a mai napig nem merem megnézni...
Ebben az évben olyan megtiszteltetés ért, melyre egyáltalán nem számítottam. Holtversenyben én lettem a 2009-es év játékosa! Nem csak a cím ,,megnyerése", mint tény volt nekem hatalmas öröm, hanem az is, hogy láttam, hogy játékosként elismert vagyok.
Rá cirka egy évre lettem kijelölve Moderátornak, és elsődleges feladatomként az AEÚWiki szerkesztése lett kijelölve. Ez a feladatkör szorosan kapcsolódik egy olyan ambíciómhoz hogy (felbuzdulva a frissen nyert címemen), nekiláttam egy független enciklopédia megírásához, melyet egy külső oldalként akartam bemutatni a vezetőségnek. A független weboldal tervét elvetették, de mivel látták, hogy szívesen foglalkoznék ezzel, kiadták a feladatot, melyet a mai napig (erőmhöz mérten) végzek.


Zárásként és egyfajta konklúzióként:
Ez a fórum, mely annyi embert, ötletet, kreativitást és szórakozást magában foglal, nekem is erőt adott és ad a mai napig ahhoz, hogy merjek alkotni, akár egy letölthető PDF-fájlra álmodom rá, vagy egy filmvászonra. Az itt kötött barátságok (merek élni a kifejezéssel) nagyon hosszú ideig meg fogják határozni az életem hátralévő részét.

Köszönöm, AEÚ!
És az Erő éltessen! ;)

Jeff Durron - Horváth Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése