2011. szeptember 4., vasárnap

Hat év az Erő Útjain: 2011/1

2009 Nyarának elején regisztráltam be a fórumra. Éppen akkor végeztem el az általános nyolcadik osztályát és hatalmas Star wars fan voltam.
Először mikor megtekintettem a fórumot bonyolultnak, mégis egyszerűnek tűnt, hogy van egy hely, ami azzal foglalkozik amit imádok.
Meg is ijedtem az egésztől, napokig nem is mentem fel, de végig ezen a dolgon gondolkodtam.Tudtam, hogy egy számomra új dolgot találtam és nem csak embereket, hanem barátokat is.Majd rászántam magam, hogy felmenjek és elkezdjek foglalkozni a fórum dolgaival.
Elsőként egy Előtörténetet kellett megírnom, amit majd 2 évig csináltam, mivel mindig volt valaki aki ferde szemmel nézte amit írok.
Nem tudom, hogy hogyan de eljutottam életem első Campjébe, pedig a követelményeknek sem feleltem meg.Nem volt elfogadott előtörim és még csak 14 éves voltam akkor.Egész jó volt, voltak érdekes és vicces dolgok, egyszerűen új volt nekem az egész.Később rádöbbentem, hogy mennyit hisztiztem és balhéztam, amit már mások nem néztek valami jó szemmel és elég furán és rosszul éreztem magam emiatt.Mikor tudtam felmentem a fórumtalálkozóval egybekötött Star Wars napokra.A hangulat mindig jó volt, mindig láttam új arcokat, de mégis rosszul éreztem magam, mert furdalt a lelkiismeret.

2010-ben még mindig az előtörténetemmel szenvedtem, sok ember szerint fejlődött az írás tudományom és a szövegeim nagy része sem tőmondat volt.Ekkor ismerkedtem meg Avian Ale-val, aki Jess unokahúga.Rengeteget segítettünk egymásnak, rengeteget leveleztünk, megtanított az írás alapszabályaira, rengeteg dolgot elmagyarázott, adott fejlesztő feladatokat, egyszóval rengeteget köszönhetek neki.De nem tudom, hogy én neki miben segítettem, de azóta se tudom tőle megkérdezni.
Közép suli első éve elég „Destruktív” hatással volt rám, új osztály, aki nem akart elfogadni, a fórumon magamtól nem tudtam boldogulni, haverokkal már elég ritkán tudtam össze járni, nagyon rossz volt nekem.De egy előnye volt, még pedig az, hogy benőtt a fejem lágya és némi kép megváltoztam és felnőttem.Oda lett a régi energikus énem, helyette komoly voltam, vicceket nem nagyon tudtam mondani és valamiért szakadozottan beszéltem.

Akkorra már elkezdődött megint a nyári szünet, közeledett a Camp és ugyan úgy álltam álltam mint az előző előtt, nem volt elfogadott elő törim.Vettem a bátorságot és írtam egy levelet Laknak, ami miatt elmehettem Campbe.A tábor alatt rengeteg pozitív vissza jelzést kaptam, némi kép felbátorodtam és jól éreztem magam. Bele tudtam magam élni a játékba és nem kellett foglalkoznom az itthoni élettel.Mikor véget ért, neki ültem újra az előtöri írásnak és Soossyy segítségével sikerült is írnom egy jót, mert megfogadtam, hogy megcsinálom és nem adom fel.
Végül elfogadták. Ennek az évnek az Őszén került lecserélésre a fórum logója, amit nagyon sajnáltam, hiszen, a régi jobban tetszett és amiatt Grimivel volt is egy kis félreértésem.
Ebben az évszakban is felmentem a Star Wars klub napra ahol újra találkoztam a társasággal.
Ugyan akkor volt egy szavazás az év játékosa címről, amiben nem tudtam, hogy miért, de vezettem.
A klub nap utáni találkozón kiderült, hogy elég mély benyomást sikerült tennem néhány emberre és meg tisztelő volt számomra, hogy engem jelöltek.Volt ugyan elfogadott elő törim, de még semmit nem játszottam a fórumon és sokan a táborra alapozták a szavazásukat, ezért néhány emberrel beszéltem és mondták a többieknek hogy szavazzanak másra. (Lehet, hogy ezt hülyén fogalmaztam :P)

2011, ez a kedvenc évem, ugyanis év elején került lecserélésre a Fórum kinézete, rengeteg változtatás és újítás lépett érvénybe.Ilyen volt például az elismertség rendszer második verziója.
Amit nagyon sajnálok az volt, hogy az avatárjaink képe eltűnt a fő oldalról.Az elején nagyon nem tetszett az egész, de végül megbékültem vele, megszoktam és beláttam, hogy így mégis jól néz ki.
Ha jól emlékszem még abban az időszakban kaptam Krisztától egy új Avatárt, a három fajta leírás közül elkészítette azt amelyik végül egyből megtetszett.Ennek az évnek a tavaszán, az egyik mesélő megkeresett azzal, hogy kellenék egy játékhoz és mit ne mondjak, nagyon örültem neki.
Közel 2 és fél év után elkezdhettem komolyan játszani a fórumon,annak ellenére, hogy egy ideje volt már elfogadott előtörim.Hamar kapcsolatba is léptem a két játékos társammal, akiket egyből felvettem MSN-re és már beszéltük is meg a történetet.Születtek érdekes és perverz dolgok, amik végül nem kerültek be, de jobban feldobták volna a sztorit. Majd egyszer csak mind a ketten leléptek.Nem tudtam, hogy miért, azóta se jöttek fel, majd közel 4 hónap várakozási idő után kaptam egy új társat Vrohndir Naex személyében.Vele elég jól meg lehet beszélni dolgokat, mellesleg mutatott néhány érdekes trükköt.

Közben esedékes volt a Jedi Camp. Shoa és Grimi vállalta be a főszervezői állást, de Sky kibújt a felelősség alól, bár nem tudom, hogy miért.A tábor eleje elég görcsösen indult, ugyanis Scyth jó pár órás késéssel érkezett sötétedés előtt, majd Shue és Sky tévedt el éjszaka az erőben.Ez egy napos késést okozott az eltervezett játékban, de ki lett küszöbölve.Én alapjában véve elég nehezen tudok beilleszkedni valahová, még akkor is ha többször találkoztam a társasággal, egyszerűen elhidegülök.Éppen ezért az első négy napban alig szólaltam meg a játékok alatt, nem tudtam magam bele élni a szerepembe, ugyan is nem vagyok „Hardcore” szerepjátékos, mint egyesek.Volt egy pár közös pillanatom Sky-al és Jeffel, akik kielemezték/kielemeztük egymás táboros előtörténetét és olyan dolgok derültek ki amik illenek rám, vagy legalábbis könnyel el tudom játszani, de mikor írtam még csak hasonló dolgos se jutottak eszembe.Ez számomra már nagy előre lépés volt, majd innentől kezdve szépen lassan én is beindultam.
Sok pozitív vissza jelzést kaptam, hogy jók amiket mondok és jól játszom a szerepem, főleg Shoa mondta ezeket, mivel ő volt a mindent tudó mesélő a csapatban.Majd végül elérkezett egy bakim. Mikor Zera játszotta a Sith nagyúr szellemét (-Nem csébécsézheted meg egy Sith nagyúr szellemet – a mai napig röhögök rajta, mikor eszembe jut), egy jó nagyot bekevertem a sztoriba és innentől elkezdett vissza esni az önbizalmam.Majd tovább csökkent, mikor Sofud engem cseszegetett mindenért, főleg az alma dobálásért.Kicsit duzzogtam, majd hála Laknak én is vissza tértem a játékba.A Camp utolsó napján megjelent Vladoo, aki a Sith akadémia vezetőjét játszotta, majd egy Epic jelenetet követően legyőzték. Váratlan fordulat volt az utolsó napon, mindenki örül neki. Megismertem új arcokat és régi neveket, mindent összevetve jól éreztem magam. Jó volt a társaság, sok volt a mulatság, volt néhány kisebb balhé, amit végül sikerült elrendezni és jók voltak a közös piálások, bár én inkább csak a többieken röhögtem.
Végül jött a haza felé út, melynek az eleje 7 KM gyaloglásból állt, majd másfél óra punnyadás vonaton.Mindenki elbúcsúzott mindenkitől, aztán elindult a szélrózsa minden irányába. Sajnos a Camp azt jelezte, hogy vége lett a nyárnak és közel az Ősz és a velejárója még min. 2 évig nekem a suli idő.

Tudom, az volt a feladatom, hogy csak 2011-ről írjak, mivel ez a kedvenc évem, de láttam mások írásait és inkább bele szőttem minden élményemet. Sokat köszönhetek a fórumnak és az embereknek :)

Keln'Ar'Xerd, Kenny- Németh Richárd

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése