2011. szeptember 3., szombat

Hat év az Erő útjain: 2010/2

Bár már 2008 elején regisztráltam, mégis a 2010-es évet választottam úgymond „kedvencemnek”, hiszen ekkor sok dolog változott, ami a fórumon való aktivitásomat, a játékhoz való hozzáállásomat és a lelkesedésemet illeti.
Byron, jó barátom volt az, aki megismertetett nem csak az AEÚ-val, de egyáltalán magával a Csillagok Háborújával. Akkoriban még nem ismertem ezeket a flancos rövidítéseket, hogy fRPG, fenét, még a SW világból is annyit ismertem, hogy „lézerkard”, ami most igen sokat elárul, ugyebár. Írni azért írogattam egyebeket, aztán Byronnal közösen is írtunk sztorikat SW-n kívül, végül a fórumon találtam magam. Igen szigorú adminokra és moderátorokra számítottam, gondoltam elsőre nem is megy át az előtörténetem az „ellenőrzésen”, aztán mikor elfogadtak, mondhatom, hogy körbekacagtam a fejem. De mégis keveset írtam, aztán meg egyáltalán nem, mivel nem kerestem magunknak mesélőt, így beunalmasodott a dolog. Arra gondoltam: minek meséljen nekem valami idegen, mikor a sztori az enyém, a karakter az enyém stb. Melléfogtam. Annyira melléfogtam, hogy szegény Raven egészen 2010 januárjáig azon a koszos Kareddán dekkolt. Ekkor jött Alicia Rukkin és beindult az a szerkezet, amiről fentebb beszéltem.

A fórum igazi hangulata, a más játékosokkal való együtt játszás, a játékostárs posztjára való várakozás izgalma stb. úgy vágott pofán, hogy megtántorodtam. Nem is telt bele sok idő, már kijöttem Kareddáról, méghozzá egy egészen izgalmas üldözéses akció közepette, s lám, ismét Coruscanton találtam magam. Aztán jött Kashyyyk, itt már Byron is aktívabb volt. Itt a kutatómunkát élveztem igazán, ami ezen történetrész megírásának a velejárója volt. Ekkor már eldöntöttem, hogy nem lesz több inaktívkodás. Kashyyykról visszatérve kicsit pihentünk, ekkor csak úgy egyet gondoltam és jelentkeztem mesélőnek, mintha az csak úgy ment volna. Ősz volt, s az ősz nálam igen Erős hónap, ha értitek mire gondolok, ekkor igazán beindul a kreativitásom, így hát mesélni akartam, írni. Sky aztán felvilágosított, hogy nem úgy működik az, hogy csak jelentkezünk, hanem azt ki kell érdemeli azzal, hogy jól írsz így kiválaszt a staff, te meg elvállalod, ha akarod. De lelkesedésem nem tört le, további kalandon agyaltam.
Aztán jött az év vége, év játékosa szavazás. Drake javasolt engem, ami igen meglepett. 2011-ben meg moderátor lettem, ami végképp megszilárdította az itt maradásom.
De idáig nem jutottam volna el, ha ne legyen ez a társaság, amely kizökkentsen kis egós történetszövésemből, s később értékelje a fórumon való aktivitásomat. Sajnos távolság miatt nem tudok fórumtalálkozókra és egyéb összeröffenésekre feljönni, ami mégközelebb hozna ehhez a remek brigádhoz, ezért a fórum táblái meg facebook meg egyéb virtuális platform ad helyet a kapcsolatok fenntartására. S bár ez mégsem ugyanaz, mint élőben találkozni az emberekkel, nagyon is jól érzem magam köztetek, srácok. Itt nem hagynám az AEÚ-t, ahhoz engem ki kell rúgni rendesen! :)
A jövőben azért mégis igyekezni fogok, hogy eljussak legalább egy fórumtalira, a Camp meg maga lenne a Karácsony, de ha nem jönne össze sem baj, itt mindig akad mesélni való és a hülyülésre is van külön téma elég...

Raven - Imets Alpár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése