2011. szeptember 2., péntek

Hat év az Erő Útjain: 2009

Hirtelen fura belegondolni a 2009es évbe. Feleleveníteni, hirtelen kizökkenve az avatárkészítésből, miközben a frontokkal küszködik az ember, S'hoa feltette nekem a kérdést, melyik volt a kedven évem. 2008 és 2009. 2008 az első Campes élményeim miatt, 2009 pedig azért, mert akkor lettem igazán fórumtag - habár sosem voltam az az igazi aktív játékos, részletkérdés. 2009 számomra azért a kedvenc évem, mert úgy érzem ebben az évben sikerült hozzáverődnöm a csapathoz igazán, és barátságokat kötnöm, illetve azokat megalapoznom. Bence megkért, fejtsem ki 2009es évet új fórumos szemszögből, hát kifejteném, íme.

Habár játék szempontjából mindig az előző évi tábort emlegeti mindenki, mondván, hogy az volt az etalon játék és történet szempontjából, az sikerült a legjobban. Nem tagadom, az volt a legjobb év camp szempontjából, már csak azért is, mert összvissz két karakter élte túl az eseményeket, és az egyik az enyém volt. :D Na de térjünk vissza az eredetileg kitűzött évhez, 2009hez. Hál istennek Sky az évben nem kérdezett már rá egy óvatlan pillanatban szerényen: Lak, a hugod.. ihat?
Első körben, mint "Norbi huga" ismerkedtem a társasággal. Az eredeti billogok mindig megmaradnak, nem, mintha tagadni akarnám önmagamat. Norbi huga, aki eljött először Campre. Tök jó a Camp, megyek majd szülinapozni, ó de jó lesz. Hát szülinap, megünnepeltük, jókat röhögtünk, és a társaság is szimpatikus volt. Azért fura érzés volt új tagnak lenni, még 2009ben is, pedig akkor már arcra ismertek, csak még ’bocsánat, ha megszólalok’ hozzáállással merészeltem elmenni egy-egy fórumtalálkozóra, aztán, hogy hogy nőttem ki magam állítólagos kulcsemberré, fogalmam sincs. Szeretném néha tudni, márpedig egyes állítások szerint, akármennyire nem hiszem el, ilyesmi szerepet töltök be. Meghökkentő is volt számomra, egyben pozitív csalódás, amikor kiderült számomra, hogy az idei évben nem tudok részt venni a Jedi Campben, amit én is sajnáltam, és mint kiderült mások is. Hát, meghökkentem.

Emlékszem, volt akivel nem mertem egykönnyen szóba állni, nem ismertem a stílusát, hogy kell hozzáállni, persze az esti pár sörös összeülések könnyítették a dolgokat ilyen szempontból, és megnyugtató tény volt számomra, hogy Jeff és Kenny még újabb volt mint jómagam. Szerepjáték szempontjából megfogadtam, hogy abszolút megpróbálom kijátszani a választott karakteremet, és amikor Camp végén visszagondolva úgy éreztem, ilyen szempontból sikerrel jártam, megfogadtam, hogy akkor majd írok rendszeresen fórumra is, és többet látogatom. Imádom a "fórumosokat" már csak azért is.
Írtam is azóta öt darab postot, ejnye bejnye.

Ha már fentebb említettem, hogy Sky félve megkérdezte, szabad e akár egy kortyot is innom tizenhét éves létemre a doboz Löwenbrauból (mert persze a Löwen...), kénytelennek érzem bemásolni egy beszélgetés részletét. Szöszi megkért, meséljek egy kicsit 2009es táborról. Jó volt a játék nagyon, jó volt a társaság, és egyik este belekortyintottam abba a vodka-likőr-szerű-valamibe, amit ha jól emlékszem Vlaado hozott magával, és amitől meg én menten jobban is éreztem magam. Megkért, ugyanmár, fogalmazzam meg szebben. Íme az eredmény: a túlságosan felhalmozódott italmennyiséggel a gyomromban úgy éreztem tánc közben (Vlaado benyomott a telefonján Ska zenét, amire ugráltunk, előtte pedig Zera és Vlaado ugráltak rá, amit felvettem telefonra, megvan a mai napig.), mint aki menten rosszul lesz, és ha nem is ülök le septiben, akkor bizony az antiperisztaltikusabb mozgások életbe léptek volna, én meg nem szerettem volna viszont látni a vacsit se, nem hogy az ebédet.
Ennél szebben nem tudnám megfogalmazni. Szerinte a fogalmazás teljesen k@&*ajó. Szerintem is. Megjegyzem, egyik legelső élményeim közé tartozik ivászat szempontjából, nem tudom büszke legyek-e rá vagy sem, a mai napig nem döntöttem el. :D De akkor nagyon örültem, hogy Norbi inkább aludt.

A szülinapozás a maga megszokott rendjében történt. Aki tudott, jött, aki új volt és tudott, annak pláne örültünk is, és idén még kaptam is egy AEÚ-s ajándékot. Azt hiszem ilyenkor kaptam S’hoa tuning házilag gyártott kis díszét, ami ott lógott a telefonomon jó sokáig – egyszer leszakadt, de valahol megvan. Egyik évben állítólag nem lett letisztázva hogy megyek, szerintem pedig de, ennek köszönhetően nem kaptam semmit, de ezen már felesleges egyáltalán vitatkozni is :D
2009es évben aztán a Star Wars clubnap műsorán ott köszöntek vissza a nyári események. Engem is jó érzéssel töltött el, hát még a többieket. Készültek is miniatűr plakátok Arrin közreműködésével, amit izgatottan vártunk, míg meg nem jelentek, mai napig jönnek velünk, a hétfégén például HoldfényCon AEÚ standjának díszelemei voltak, de a képek is rendszeres látogatói a Clubnapnak – szerintem ők egyedül nem unatkoznak még az ottani műsoron. 2009es klubnapon döntöttem el aztán hogy én is szeretnék majd valami jelmezt, irígykedve bámultam a jelmezeseket. Persze akkor még nem tudtam, hogy mit és Zam ötlete is olyan egy évvel ezelött mertült fel csak, Boda Gábor kobakjából kipattanva, aki 2009ben jött először velünk szintén, és azóta is a fórumtagok jóbarátja, köztük az enyém is. Hogy őszinte legyek ezt az ötletet az ő jelmeze táplálta leginkább, mert 2009ben megláttam kigrasszálni Mandalorként a kulcsosházból, és engem belülről emésztett a sárga epe. Mindenki mást is (bár szerintem Grimit nem is Boda mandalorja miatt, sokkal inkább Norbi Scout cucca miatt, amit utolsó elötti nap magára öltött, és nagyon nehezen vette le, szerintem még aludni is abban aludt volna).

Sajnos a szilvesztert kihagytam ezévben. Bánom, hogy így tettem, mert az volt az év legrosszabb szilveszterje számomra, és sokkal inkább lettem volna a csapattal, mint ahol voltam valójában. Azóta is ami lehetőség adatik arra, hogy a csapat újra összegyűljön, én igyekszem ott lenni, örülök, hogy tag lehetek. :)

Eril - László Kriszta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése