2011. szeptember 1., csütörtök

Hat év az Erő útjain: 2007/2

Bevallom, elég nehéz kiválasztani a kedvenc évemet az AEÚ-ról. Némi elmélkedés után végül 2007-et választottam, megpróbálom összefoglalni, hogy miért.
2005: Úgy kerültem az AEÚ-ra, ahogy a többség: a starwars.hu hírei között találtam egy bejegyzést, hogy na, itt ez a fórum, gyertek játszani. Mivel akkor voltam gólya az egyetemen, megnőtttt a net használatom, úgyhogy volt lehetőségem iszonyatosan rápörögni a dologra. Egy órát tájékozódtam talán, és utána mentem dolgozni a Tesco-ba. Talán az volt az egyetlen délután, amikor élveztem a diákmunkát, mivel közben az előtörimen elmélkedtem. Hamarosan játszani is kezdtem, és ami fontosabb, akkor még volt időm és energiám mások játékával is foglalkozni. Elkezdtem elemezgetni a történeteket, visszajelzéseket adtam, és így értékes tagjává váltam a közösségnek. Na nem minta annyira király lettem volna, egyszerűen csak idősebb és tapasztaltabb voltam a többségnél; egyetemistaként nem volt nehéz kitűnni. Ekkor még inkább a korkülönbség miatt voltam itt valaki.
2006-ban talán azért tűntem ki, mert nekem még olyan kölyökkorom volt, amiben nem voltam a nethez láncolva. Nekem sokkal normálisabb volt a személyes ismerkedés, bandázás, úgyhogy igyekeztem ezt elősegíteni. Szerencsére hamar kiderült, hogy dacára az internetes ismerkedésnek, azért nem menthetetlen kocka a társaság. Sikerült tényleg összerántani a közösséget, még a barátnőmet is akkoriban ismertem meg, szóval aktívan barátkoztam az AEÚ-n. Végül elhatároztam, hogy kivitelezem a kezdetek óta formálódó ötletemet: megtaláltam azokat az embereket, akikkel meg tudom valósítani az évek óta porosodó Jedi Camp-et. Asszem ezek tényleg fontos dolgok, és büszke is vagyok rájuk. Akár ez is lehetne a kedvenc évem.
Amikor pályára állt az a fórum, amit szerintem tényleg ki lehetne tenni az ablakba, mégis 2007 volt. Igen, az azt megelőző évben indult el minden folyamat, amit most learattunk, de úgy látszik, én jobb szeretek aratni, mint vetni. Ugyanis már a fórum 2. évében ment a „kommandós teszt”, azaz S’hoa játéka, de itt ért be. A teszt pedig hatalmas fejlesztéseket hozott magával, többek között a Galaktikus Belbiztonsági Erők kasztját is, amit az év elején kezdtünk el fejleszteni, és mit ne mondjak, saját gyermekemnek érzem. A kaszthoz készült egy nagyobb esemény is, ami egy időben igen népszerű volt, és több történetet is összefűz. Nagyon jó írások keletkeztek a GBE teszt színhelyéül szolgáló Myneyrshnél, összességében a legkomplexebb általam ismert rpg-t ott játszottuk le. A lementett, szerkesztett változatot majd valamikor meg lehet tekinteni, viszonylag jól halad az ügy…

A sztorikhoz kapcsolódva: még aktívan zajlottak azok a történetek, amiket követtem (sajnos ma már ezt nem tudom egykönnyen megtenni…), és nagyon szerettem olvasni őket. Az én sztorimban is nagy aratás volt: sikerült lezárni a fő karakteremmel az első fejezetet, egy drámai párbajjal. Hihetetlen, hogy milyen jól együtt tudtunk működni Lakkal és Blase-zel, mennyi meglepetést adtunk egymásnak… És persze akkor kezdtem el pár mesélést is, amit nagyon szívesen vittem, talán Julien történetét említeném most meg.
Az év elején még egy élő TV adásban is képviselhettem a fórumot, ami nem kis megtiszteltetés volt! Akár hiszitek, akár nem, nekem fontos volt, amikor ranggal jutalmazták az eddigi működésemet, és asszem ebben az évben léptettek elő adminisztrátorrá.
S közel sem utolsó sorban: a 2006-os JC minden nehézsége ellenére sikeresnek ítéltetett, így sokkal komolyabb szervezéssel idén is indult egy. Lak persze elengedhetetlen volt ehhez, de például nem lényegtelen, hogy Shue-ról kiderült, hogy nagy segítséget jelent, ha a Campről van szó! Valószínűleg kevesen emlékeznek vissza arra a táborra, hogy az volt a legjobb, és megmondom őszintén, én is közéjük tartozom. De tény, hogy valójában ez a rendezvény szabta meg a későbbi rendszert, és 2009-es után ennek van az egyik legkomolyabb utómunkája. Egyáltalán, az utómunkát is ebben az évben dolgoztam ki igazából, még az előző táborhoz. Ezen munka keretein belül keletkezett egy novella arról a JC-ről, amivel megnyertem a Jedi Menedék 2008-as pályázatát.
Ezt így végigolvasva, gondolom, eléggé öntömjénezésnek tűnik az írás. Nem is tagadom, mert valóban egy büszkeségfalat állítottam most fel. Azonban ahhoz, hogy lehessen egy ilyen falam, és lehessen másoknak is, kellett az AEÚ, és mindenki, aki hozzátett valami értékeset. Az én büszkeségem valójában mindannyiunké!

4 megjegyzés:

 1. Nekem nem volt olyan érzésem, inkább úgy jött le, mint egy személyes beszámoló, mert az is :)

  Tök jó :)

  VálaszTörlés
 2. Jó, hogy sikerült megvalósítani, hogy minden évet más ember ír meg. Elég sok nézőpontból látszanak az események.
  2005-6 egyértelműen a fórum vanilla korszaka volt, amit még mindenki élvezett és lelkesedésből csinált.
  Aztán szépen elkezdett az egész egyre komolyabban működni, több szabály, több kaszt. A Campek történetének kidolgozása.
  Sajnálom, hogy akkor én ezt nem érzékeltem...

  VálaszTörlés
 3. Hát, talán abban a korszakban nem, de amilyen aktív vagy manapság, szerintem ennek a periódusnak elég meghatározó szereplője vagy.
  Holnap jön a többi év?

  VálaszTörlés
 4. Szeretnénk elosztani, hogy tényleg egész hétre legyen poszt. De már 2010-ig kész minden. Csak most mindenki annyira belelkesült, hogy egy nap lett 4 bejegyzés :D
  Remélem így kicsit megélénkül az élet a fórumon is ;)

  VálaszTörlés