2011. szeptember 24., szombat

George Lucas in Love elemzés

Kicsit kimozdulva a fanfilmek világának effektekkel teletűzdelt síkjáról bemutatnék egy remek kisfilmet, mely nem a tömérdek számítógépes trükkről szól, sokkal inkább egy eredeti ötletről, melyet nagyon jól tálaltak a készítők. Aki ismeri a Szerelmes Shakespeare című filmet, annak már derenghet a film témája is csak a cím ismeretében.

A film maga 1967-ben játszódik, a Dél-Kaliforniai Egyetemen, ahol egy George nevű hallgató egy forgatókönyvön dolgozik. A projekt neve Space Wheat. Hosszú és rögös út vezet a kész forgatókönyvig, főleg akkor, ha az írónak nincs ihlete a történethez és ráadásul szoros határidővel kell számolni.
Ez a paródia szerintem zseniális. Csomó utalást találhatunk benne az eredeti Star Wars jeleneteire, karaktereire és történetvezetésére. A színészek nagyon jó munkát végeztek a karakterek megformálását illetően és az abszurd helyzetek is valahogyan jól jönnek ki.
Nem is annyira az effekteket kell nézni ebben a filmben, hanem egy picit mélyebbre ásva kell keresnünk az igazi zsenialitást. A rendezésre sincs semmi panaszunk, a forgatókönyv is nagyon jól meg van írva és aki nagy rajongója az eredeti filmeknek és valamilyen szinten Lucas más filmjeivel is képbe van, annak nagyon jó felüdülést jelenthet ez közel nyolc perces film.
Végezetül elmondanám, hogy nem sok olyan Star Wars vonatkozású film van, ami kimozdulva annak világából valami szórakoztatót tud nyújtani. Minimum két fénykardot kéne ehhez szerezni, hogy bármilyen helyszínen Star Wars-t hozzon létre valaki. Ez a film nagyon is megérdemli a kivételnek járó hatalmas kivételt. Ajánlom mindenkinek!

TELJES FILM MEGTEKINTÉSE

1 megjegyzés: