2011. szeptember 19., hétfő

Blood of the Empire

A The Old Republichoz több képregénysorozat is készült, amik célja a történet felvezetése, kibővítése. A Blood of the Empire is ezek közé tartozik, úgy szeretnék róla írni, hogy nem lőném le a történet poénjait. Megpróbálok bizonyos dolgokat összekötni a játékkal és a világgal, hogy kicsit érthetőbb legyen.
A játék korában, mintegy 300 évnyi hallgatás után, visszatér a Sith birodalom, melynek élén az Uralkodó áll. Folyamatos sikerek révén rendkívül rövid idő alatt sikerül területeit megnövelnie, ehhez hozzá tartozik a Coruscanti béke megkötése is. Gyakorlatilag a történetben ezt az eseményt használják viszonyítási pontnak, a képregény ez előtt 25 évvel játszódik.
A főszereplő egy Sith Inkvizítor akinek a története gyakorlatilag megegyezik azzal, amit a játékban lesz majd lehetőség kijátszani. Egy szolga, akiben a Sithek megérzik az Erőt, így a korribani akadémián kiképzik. Mindezek ellenére lenézik származása miatt, és gyakorlatilag kutyának használja a Birodalom. Ennek a karakternek a felemelkedéséről szól a történet, hogyan is érvényesül ebben a Sith rendben. Van egy társa is, aki a játékban használható companionra egy elég erős utalás. Szépen meghúzhatóak a párhuzamok a történetben szereplő karakterek, és a játékban majd előfordulók között. Többek között láthatjuk a Dark Councilt vagy magát az Uralkodót is.
Maga a képregény háromszor 30 oldal, szóval nem nagy terjedelmű, egy óra alatt elolvasható. Mindezek ellenére kellemes kikapcsolódást nyújt, és felvet olyan kérdéseket is, amikre valószínűleg, csak a játékban kapunk válaszokat. Egy magyar blog le is fordította szóval én csak ajánlani tudom.

2 megjegyzés:

  1. Húha, elolvastam, izgi izgi :))

    VálaszTörlés
  2. Én is elolvastam, tényleg nagyon jó. Remélem még fordítanak le, mert angolul lassabban lehet vele haladni :D

    VálaszTörlés