2011. augusztus 30., kedd

Nyári Holdfénycon 2011


A hétvégén megrendezésre került az idei HoldfényCon, és ezúttal kétnapos rendezvénnyel próbálkoztak be a szervezők.

Volt minden, mi szem-szájnak ingere, fantasytól kezdve az animén és a képregényeken át egészen a science fictionig. Természetesen mi sem maradhattunk ki a buliból.


Korábban kértük a rendezvény szervezőitől, hogy a Csillagok háborújás asztalokat, a korábbi gyakorlattól eltérően, legyenek szívesek egymás mellé szervezni, mert azért mégse vagyunk olyan sokan, hogy egy több ezer fős rendezvényen az épület más-más felében legyünk. Ezt a kérést olyannyira sikerült teljesíteni, hogy még a Star Trekesek is mellénk kerültek - ami, a Fanboys c. film lelkületével ellentétben nem volt olyan rossz dolog.
Végül sajnos csak két asztal, az 501-es Légiós, meg az "Erőútjais" volt SW-s, péntek reggel be is rendeztük nag
yjából. A rendezvény egyértelműen pozitív volt mindkét csapat számára, rengetegen jöttek az asztalokhoz érdeklődni, beszélgetni, és bár nem volt most kiselőadásunk, mint tavaly, azért a fórumnak így is elég nagy dolog, hogy lehetősége nyílt megjelenni egy ilyen rendezvényen a Légióval gyakorlatilag egy asztalon, és képviselni ilyen formán is a hazai Csillagok háborújásokat.


Star Wars-szinten egyébként az egész rendezvény nagy sikernek mondható. Nem elég, hogy a nagyszínpad mögé vetített HoldfényConos poszteren a három alakból kettő a birodalmiak közül való, a rengeteg SW-s jelmezes, régi és új cosplay-eikkel (voltak új mandaloriak, kommandós klón,
Sith Starkiller, droidok, és egy igazi, félelmetes Grievous tábornok is) is nagy rajongásnak örvendett. Nem is beszélve a Fermata kamarazenekarról, akik szombaton a Yoda's Theme-t és a Cantina Band-et is lejátszották a nagyközönség előtt, és utóbbi számot még el is táncolták a
színpad előtt, a zenészek tiszteletére összesereglett jelmezeseink.

És persze ott volt az 501-esek szombati, páncélkészítő workshop-je, amit a teltházas klubszobában adhattak elő, a vasárnapi
színpadi beszélgetés és a folyamatos bohóckodás és konferálás, amit Seregi Raymund, a pr-tisztjük nyújtott az egész hétvége során. És, zárásképp még a Fanboys-t is leadták, közvetlenül a Con záróünnepsége előtt. A sikerünknek megfelelően sok arccal dumáltunk, és rengeteg képet is csináltunk magunkkal és másokkal egyaránt.
Azt lehet mondani, hogy a HoldfényCon idén nagyon jól sült el, mind jól éreztük magunkat, akik kikapcsolódni és a hozzánk hasonlókkal beszélgetni vágytunk az AEÚ-asztalnál és környékén. Jövőre is ott a helyünk, és ha sikerül újjá és működőképessé varázsolni az RPG-részleget, két év után újabb AEÚ-s kiselőadást is tarthatnánk.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése