2011. június 11., szombat

Jedi Camp 2011 Tudástár - A Revanista rend

A Sictis Háborúkat követő évszázadokban bukkant fel először a Jedi Renden belüli, egyénileg működő szervezetek egyike, melyet Revanista rendnek neveztek. Habár ez az elnevezés főként magán a szervezeten belül volt elterjedt, és a későbbi évszázadokban, mivel nem volt elfogadott, a Jedi Rend által támogatott csoportosulás eszméi, és módszerei miatt.

Revant, a Mandaloriai Háborúk hős Jedijét eszményítették, őt tartották a Rend valaha élt legnagyobb Jedi lovagjának, és sosem voltak hajlandóak elfogadni, hogy Revan Darth Malakkal együtt a Sötét Oldalra állt, és a Sith Birodalom élén a Köztársaságra támadt. Mindezt a Sith aljas hazugságának tartották, ami a rendkívüli Jedi, Revan lejáratására irányult, amiért az legyőzte Malakot és fényes győzelemre vezette a Köztársaságot.

A Mandaloriai Háborúk idején Revan számos Jedit maga mellé állítva, a Tanács akarata ellenére vonult hadba a Mandaloriaiak ellen, a Köztársaság védelmében. Ezt az elvet követve alapult meg a Revanista rend is, mely gerilla akciókkal, szabotázzsal, frontális támadással tört a Köztársaságot fenyegető veszély, a Sith ellen.

Fennállásának éveiben a Revanisták nagy számban haláloztak el a szervezet támadó jellegéből fakadóan, ám mindig maradtak, akik tovább vitték az eszmét, és újraszervezték a rendet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése