2011. június 9., csütörtök

E3: Utolsó nap

Ma van az E3 utolsó napja, ez több szempontból is érdekes számunkra. Ugyebár az egyik a The Old Republic, a másik pedig egy Star Wars-os Kinect játék. A TOR háza táján több minden történt, tehát kezdjük azzal.

Az E3-mal gyakorlatilag elstartolt a játék kampánygépezete, egyből az első napon kaptunk két videót is. Bevallom én a Return megnézése után rohantam volna a boltba a játékért, de ugye megjelenési dátum még nincs. Tehát maguk a videók iszonyat hangulatosak és az embernek tetszik is, ám a gameplay eddig kevésbé volt meggyőző. Ígértek az E3-ra egy egy órás élő streamet, ahol követhetjük a játékot, helyszínnek pedig megjelölték a Tatooint. A közvetítés meg is volt, ám olyan szinten nem szólt semmiről, hogy az már fájdalmas. Az előző napi videó után kaptunk egy olyan játékbetekintést, ami a legnagyobb jóindulattal is maximum középszerű. Egy óra alatt nem történt semmi! Számomra nagyon nagy csalódás volt.
Ezt ellensúlyozta kicsit, hogy bemutatták az első raid trailer-jét (gameplay), ami már fényévekkel jobb volt mint az élőzés. Ezt is kommentálták, hogy mennyire epikus lesz, meg hasonlók, de igazából erről se tudtunk meg SEMMIT.

Daniel Erickson adott egy interjút, amiben szintén nem hangoztak el újdonságok. De a hapsin lévő sapka miatt kötelező belenézni.

Ami már viszont tényleg érdekes, hogy kasztonként durván 80 órányi játékidővel lehet kalkulálni (jelenleg kb ennyi a WoW lvl 1 és 85 közti játékideje), ami elég húzósnak néz ki. Főleg, hogy nem farkasokat fogunk ölni remélhetőleg. A másik, hogy NEM lesz open beta, mivel túl sok lenne rá a jelentkező, a zárt bétatesztelők körét fogják szélesíteni. :(
A Razer is bemutatta a játékhoz készülő kiegészítőit: fejhallgató, billentyűzet, egér, amit 2011-ben kezdenek el árulni.

Ezzel el is érkeztünk a talán legérdekesebb ponthoz, miszerint megerősítették a játék 2011-es megjelenését. Jelenleg talán a novemberi időpont tűnik a legvalószínűbbnek. (Razerék ekkor dobják piacra a cuccot, pénzügyi jelentések stb.) Szóval, mostantól erősen várható az információ áradat és talán kapunk olyan videókat, amik tényleg meggyőzőek.

A Kinectre fejlesztett Star Wars játék a Disney játékfejlesztőinek kezei közül fog a polcokra kerülni és az új trilógiát eleveníti fel, vagyis én ezt szűrtem le. Őszintén megmondom engem a Kinect nem tudott megfogni, az eddigi játékok se, amik rá készültek és ennek a játéknak se sikerült. Az egész olyan gagyin néz ki, próbálom szeretni, de nem megy. Ott csapkodsz a levegőben a TV előtt és a képernyőn lévő karakter késéssel csinálja amit te is. Mert igen, késik! Igazából nézzétek meg a videót és döntsétek el, hogy mi a véleményetek. De az én tetszésemet nem nyerte el.

5 megjegyzés:

 1. Nekem a kinect mass effectes felhasználása tetszik iszonyatosan. Nem is a párbeszédekben, de hogy szó szerint te utasíthatod a csapattagokat.. vazze! :D:D
  kár, hogy nem valószínű, hogy valaha is beruházok egy x-boxra és még egy kinectre is, meg a tévére ami elég nagy, hogy értelme legyen.

  VálaszTörlés
 2. De az nem a kamerát használja,szóval sztem sima mikrofonnal is működhet(bár franc tudja mi van a kinectbe)A ME3 egy másik szint mint ez a csapkodós hülyeség, annak úgy van értelme! Bár az is érdkees h a képernyő előtt üvöltözöl :D

  VálaszTörlés
 3. A kinect nekem úgy jött le, nem csak a mozgáskövető kameráról szól, hanem mindenféle általad eszközölt interakcióról, amibe a hangutasítás is beletartozik.
  A csapkodásnak is van értelme, láttam egy trailert egy játékról, amiben nem picit nézett ki jól, hogy a gyerek előrefejelt, mire a játékbéli karaktere is megfejelte az ellenfelet, és mikor rúgott, azt is közvetítette a játék, és nem nézett ki koránt sem olyan gyerekesen, mint ez az sw-s akármi.

  VálaszTörlés
 4. Azért azt hozzátenném, hogy volt egy videó, amikor a tesztelőt is mutatják. Kb ugyanilyen Jabba sebességgel mozgott, mint a játékban látható Jedi karakter.... és hát sztem ezzel csak lapátolta az egész szarságába a szenet. Egyetlen olyan jelenetrészlet volt, amikor volt gyors egymásutánban pár mozdulata; na az akkor királyul nézett ki a képernyőn is!

  VálaszTörlés
 5. Ez lenne az a trailer:
  http://www.youtube.com/watch?v=TBAvE8gj3jY
  1:30-tól van a lényeg. Erre azért nem mondanám, hogy gyenge :D

  VálaszTörlés