2011. május 30., hétfő

Bevezető

Mint ígértem fog Készülni egy képregény bemutató, de előtte vannak olyan dolgok amik nem árt helyre rakni.

A kor:
A történet Ruusan előtt játszódik, így a Jedi Rend másképp néz ki, mint ahogy a filmeken láttuk. Itt a növendékek ismerik szüleiket, nem kell lemondaniuk a vagyonról, házasodhatnak, lehetnek gyerekeik. Tehát a Rend ekkor még kevésbé dogmatikus.

Mandalori Háború:
A Nagy Sith háború után két évtizeddel robbant ki a Mandalori háború. Amelyet az ambiciózus Mandaore, the ultimate indított a köztársaság ellen, aki lobogói alatt egyesítette a mandalori klánokat. A támadás alapját az adta, hogy a mandalori egy harcos nép. Számukra dicsőséget az jelenti, ha egy erős ellenfelet legyőzhetnek. Mivel a Jediket erős ellenfélnek tartják, ezért céljuk az, hogy legyőzzék őket, ezzel bizonyítva a mandalori nép erejét és dicsőségét.


Revansizmus és Revan:
A Köztársaság és a mandalórik a peremvidéken csatároztak, Revan pedig meg akarta győzni a Jedi Rendet, hogy vegyenek részt a háborúban. Ám próbálkozásai nem jártak sikerrel a média el is keresztelte a Jedik Kereszteslovagjának, ez azonban nem eltántorította, hanem megerősítette Revant.

YE 3,964-ben követői között már akkora tiszteletnek örvendett, hogy mesternek szólították. Ekkor határozta el, hogy szembe megy a Tanáccsal és elmegy a frontra. Elutazott a Tarisra és bízva abban, hogy Lucian Draay majd segít neki híveket toborozni. Ám sem Draay, sem a többi Jedi nem támogatja őt.

Alek Squinquargesimus, avagy Squint vagy Darth Malak:
Revan gyerekkori barátja, így amikor a Köztársaságot támadás érte, mind a ketten egyetértettek abban, hogy a Jedi rendnek is tennie kell valamit. Ám a Tanács ezt nem engedte nekik, azt kérték tőlük, hogy várjanak. Ezzel sem ő, sem Revan nem értett egyet, így ő vált Revan első követőjévé. Később vele együtt utazott a Tarisra annak a reményében, hogy céljuknak sikerül megnyerni más Jediket is. Ekkor ismerkedett meg Zayne Carrickel padawanal, akinek Lucien Draay a mestere, és akitől ő és Revan támogatást várt.

Zayne Carrick:
A történet későbbi főszereplője egy bankár és egy kertész fiaként látta meg a napvilágot. Nehézkesen fogadták be a Rendbe mivel az Erő benne nem volt olyan erős, mint a többiekben. Gyermekkorát a Dantooni Jedi Akadémián töltötte, később Lucien Draayt nevezték ki mesteréül, aki nem igazán foglalkozott a fiúval. Így került a Tarisra, ahol készül a lovaggá válásra, ám ő sem bízik igazán ebben. A legtöbbször pocsékul szerepel és mulatság tárgya. Többször megpróbálta már elkapni Marn Hierogryph-ot, hogy ezzel bizonyítson, de mindig kudarcot vallott.

Lucian Draay:
Jedi mester és a Nagytanács tagja a Mandaloriai Háború idején. Apja a Nagy Sith háború alatt esett el, anyja Krynda Draay nem sokat foglalkozott fiával. Anyja idejét azzal töltötte, hogy létrehozott egy titkos szervezetet, mely a Sithek visszatérését figyelte. Ez rendkívül bántotta Lucient, aki szeretett volna tőle tanulni. A Draay család rendkívül nagy vagyonnal és befolyással rendelkezik ezért várt tőle Revan és Alek támogatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése