2011. április 29., péntek

You will sh*t bricks! Avagy Lego Star Wars 3 – The Clone Wars
2011-ben mondhatni a trendnek megfelelően jelent meg a Lego legújabb gyártású játéka, mely követi az eddigi jól bevált sémákat. Miszerint Lego karakterekkel kalandozhatjuk végig a történeteket, sok építéssel és logikai feladvánnyal. Aki ismeri a játékokat, azoknak nem kell bemutatni őket, mindegyik nagyon poénos. Beszéd nélkül is nagyon eredetiek és viccesek a karakterek.Most a Clone Wars első 2 évadának történéseit kapjuk meg, a filmek világa után. Ami már elsőre és feltűnhet mindenkinek az a grafika. Nagyon szép, nekem a korábbi Lego Star Warsokkal sem volt problémám, de a 3 tényleg nagyon szép. Mind az átvezető kisfilmek, mind maga a játék. Magában a játékmenetben nem történt változás: egy játékos módban 3 kartert irányíthatunk és köztük kell váltogatnunk a különböző feladatok megoldásához. A két játékos módban ugyan így ezeket a hősöket irányítjuk, csak az egyik társunkat nem a gép hanem valamelyik barátunk vezérli.

Az irányítás is maradt a régi vagyis a PC-s verziósban a J K L billentyűkel irányítjuk hőseinket az U-val pedig váltunk közöttük. Ami új, az az, hogy bizonyos részekkor egyszerre kell két helyen feladatokat megoldanunk, hogy előre tudjunk jutni. Ilyenkor a rendszer ezt karakter váltással jelzi. Valamint a szereplők már újabb mozdulatokra is képesek, például a Jedik már el tudják dobni a fénykardjaikat.
Ebben a részben nem a Mos Eisley-i kantinban hanem egy csillagrombolón vagyunk, ahol az egyik panel használatával haladhatunk a történetben. Az elejétől kezdve 2 szálon haladhatunk az egyik Ventress a másik pedig Grievous történetszála. A pályák elsőre, nem könnyűek! Nem nevezném nehéznek őket, mivel másodszorra már nagyon könnyen végig lehet rajtuk menni, ám könnyű elakadni. Egy két rejtvény meg tudott állítani a játékban és néha az Istennek sem sikerült rájönnöm, hogy mit kellett volna csinálni. Ilyen esetekben jól jön a szerencse vagy az újrapróbálkozás.
Kisebb gyereknek lett alapvetően ez és a többi Lego játék is tervezve, ennek ellenére én nem nekik ajánlanám. Néhány rejtvény nagyon elkeserítheti őket. Ez tipikusan az a játék, amit a család játszhat együtt, mindenki élvezi a szülők, hogyha szeretik a filmek világát és a legózás örömét. Egyébként pedig mindenkinek aki szerette az előző részeket. A játék hozza azt a szintet mint az előző részek, lényegi változás nincs benne ám mégis emlékezni fogunk rá hála 1-2 fejtörőnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése